Zambak bakımı ve anlamı hakkında bilgiler

Zambak , Lilium olarak bilinir. Büyük, etkileyici çiçekleri olan soğandan büyüyen çiçekli bir bitkidir. 60 ile 180 cm arasında büyüyebilirler. Ampulleri çeşitli biçimlere sahip olabilir – örneğin çıplak olabilirler, birkaç küçük ampul veya dışkı içeren rizomlar. Sarı, pembe, kırmızı, turuncu, beyaz ve hatta mor gibi çeşitli renklerde gelirler. Orkidelerde olduğu gibi, lekeler veya fırça darbeleri şeklinde benzersiz izleri de vardır. Kendi bahçenizden bir zambak buketi istiyorsanız , ilkbaharda veya yaz sonunda çiçek açtıklarını unutmayın .

zambak çiçeği

zambak nasıl açar

Taze toplanmış zambaklarınıza nasıl bakarsınız?

Temiz bir vazo ile başladığınızdan emin olun. Çiçekleri alın ve alttan yaklaşık 3 cm 45 derecelik bir açıyla kesin. Bu, bitkinin çok daha fazla su alabilmesini sağlar. Temiz makasla kesin. Çiçekleri vazoya koyun, tatlı su ve çiçek tozunu ekleyin. Zambakları evdeki hava akımı ve sıcak yerlerden uzak tutun. Ömrünü uzatmak için suyu iki günde bir değiştirin.

Zambakların buketleri koleksiyonumuz en popüler renkleri içerir – beyaz, pembe ve sarı. Onları bir doğum günü hediyesi olarak veya Anneler Günü için annenize gönderin . Çeşitli küçük çiçeklerle güzelce karışırlar. Pembe olanlar evdeki uyumu ve neşeyi temsil eder, bu nedenle Anneler Günü için mükemmel çiçeklerdir. Beyaz zambak, sempati çiçekleri için geleneksel bir seçimdir. Bu, mutfağınızda bunların tadını çıkarmanıza veya sevdiğiniz birini göndermenize engel olmamalı. Sevdiklerinize biraz güneş ışığı getirmek için bir sonraki doğum gününü veya bayram zamanını beklemeyin. Bugün İngiltere’de teslimat için taze muhteşem çiçeklerinizi sipariş edin.

zambak bakımı

zambak renkleri

Lilium ve zambak anlamı nedir

Lilium, son derece hassas bir görünüme sahip bir çiçektir. Aynı zamanda uzun ömürlüdür ve iç mekanlarımızı çok uzun süre dekore edebilir. Onu zarafet ve doğal güzellikle ilişkilendiriyoruz. Kutudaki zambaklar yeniden doğuş, mutluluk, pişmanlık, sevgi ve çekicilik belirtisi olabilir. Bazı insanlar ayrıca zambakları bir utanç, affetme, arzu ve zafer sembolü ile ilişkilendirir. Bu çiçeğin anlamı, bu nedenle, çoğunlukla çok olumlu olmasına rağmen çok geniştir. Zambak buketi , çiçeklerin rengine bağlı olarak tamamen farklı bir anlam ifade edecektir. Beyaz , güller gibi saftır. Bir pembe zambaklar buket hırs kısaltmasıdır. Birini motive etmek ve zor bir meydan okumaya teşvik etmek istiyorsak bu iyi bir seçim olacaktır. Ayrıca orada sağlığın sembolleri olan sarı ve hatta altın zambaklar . Parlak kırmızı renkli zambaklar genellikle bir tutku işareti olan düğünler için seçilir.

Direkt olarak güneş ışığına ihtiyaç duymayan zambak, çok sıcak ve çok soğuk alanları sevmez. Zambak yetiştiriciliği için zambak soğanı; önce ortalama bir saksının içerisinde yarısı bahçe toprağı, yarısı torf olan bir karışıma ekilir. Filizli kısmı üste gelecek şekilde ekilmelidir. Düzenli olarak sulama ister.
Lilyum çiçeği, güneş ışığını doğrudan ve dik şekilde almayacağı bir yerde durmalıdır. Bulunduğu ortam filtrelenmiş gün ışığı alacak şekilde aydınlık olmalıdır. Günde 3 saat kadar güneş almasında herhangi bir sakınca yoktur. Ekilen soğan yetiştirilirken belirli aralıklarla bitkiye besin takviyesi verilmelidir.
Zambak çiçeğinin (gelin çiçeği) ana vatanı Güney Amerika'dır. Besin bakımından zengin olan ancak yaz aylarında tamamen kuruyan bataklık toprakta yetişir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.