Yapay orkide – türler, materyaller ve uygulama alanları

Bitkiler sevimli bir ortam yaratır ve odalara ayrı bir hava katar. Orkidelerde olduğu gibi bitkiler de harika çiçeklere sahipse, büyüleyici bir vitrine dönüşürler. Yapay çiçeklerle çiçek dekorasyonu sağlanabilir. Doğal çiçeksi bir görünüm oluşturmak için kaliteli ürünler olması gerekir. Yapay orkide gibi çok tercih edilen  türler için işçilik çok önemli. Aksi takdirde, zayıf işçilik nedeniyle küçük hilelerin hemen ortaya çıkma riski vardır. Şimdi, yaşayan muadilleri gibi hissettiren şaşırtıcı derecede gerçekçi bitki kopyaları var.

Yapay orkide yıl boyunca çiçek açar

Doğal orkide türleri çiçek açtıktan sonra yeni bir güç kazanabilmek için bir süre dinlenmeye ihtiyaç duyarken, yapay olarak üretilen örnekler tüm yıl boyunca muhteşem çiçek salkımları ile kendilerini sunar. Genellikle geniş renk yelpazesiyle Phalaenopsis orkideleri model görevi görür. Bu cinsin çiçek salkımlarının zarafeti, güzel kompozisyonlar için mükemmel bir temel sağlar. Aksi takdirde artık hemen hemen her türün bir kopyası var. Mobilyalara uyması gereken dekoratif bir saksı olmadan, yapay orkideler o kadar iyi görünmeyecektir. Çoğu zaman şık bir kap bunun bir parçasıdır, değilse, seramik saklama kapları yapay çiçekçilikte bile şık bir izlenim bırakır.

yapay orkide bakımı

Yapay bitkilerin çeşitliliği

Ayrıntılı kopyalar için, yüksek kaliteli tekstil elyafları beklentileri karşılar. Bununla birlikte, nispeten yüksek maliyetleri nedeniyle, saf ipek çiçekler giderek daha fazla arka plana itiliyor. Günümüzde polyester ve kağıt, yapay çiçeklerin üretiminde giderek daha fazla kullanılmaktadır. Orkidelere özgü yapraklar ve hava kökleri bazen silikon veya lateksten yapılır. Yapay orkideler büyüleyici hediyeler olarak ortaya çıkıyor. Hediye verilen kişi, yok olmayan bir güzellik alır.

Bakım gerektirmeyen çiçekler

İç mekan bitkilerine bakmak için çok az zaman varsa veya sözde yeşil parmak eksikse, yapay orkideler pratik bir alternatif olabilir. Bu tür çiçekçiliğin herhangi bir bakıma ihtiyacı yoktur, sadece yapraklara ve çiçeklere yerleşen tozun zaman zaman temizlenmesi gerekir. Aksi takdirde yapay çiçekler uzun bir raf ömrüne sahiptir ve cereyan, sıcak ve soğuk gibi ekstrem koşulların olduğu yerlere kızmazlar.

yapay orkide

yapay orkide resimleri

Yapay orkide için hangi uygulama alanları?

Süsleme aksesuarı olarak taklit orkideleri kullanmanın birçok yolu vardır. Bir yandan, gerçek çiçeklerin ışıksız olduğu her yere yapay bitkiler yerleştirilebilir. En karanlık köşe bile onlar için bir seçenektir. Öte yandan ofislerde, iş yerlerinde, muayenehanelerde, bekleme salonlarında, restoranlarda ve vitrinlerde yapay olarak üretilen tesisler çeşitli avantajlar sunmaktadır. Kimsenin bakımı için endişelenmesine gerek olmadığı gerçeği, bu yerlerde yapay orkidelerin lehine kesinlikle en uygun argümanlardan biridir.

Dekorasyon için salkım ve çiçekler

Yapay orkideler sadece eksiksiz bitkiler olarak değil, aynı zamanda salkım ve çiçekler olarak da mevcuttur. Gerçek orkide sadece soluyorsa, yapay olarak üretilmiş bir çiçek çekimi çiçek yerine kullanılabilir. Bireysel salkımlar ve çiçekler, bayram günlerinde masa süsleri için mükemmeldir. Birkaç çiçek sapı da güzel bir vazoda en iyi görünen bir buket oluşturur.

Doğal orkide türleri çiçek açtıktan sonra yeni bir güç kazanabilmek için bir süre dinlenmeye ihtiyaç duyarken, yapay olarak üretilen örnekler tüm yıl boyunca muhteşem çiçek salkımları ile kendilerini sunar.
Ayrıntılı kopyalar için, yüksek kaliteli tekstil elyafları beklentileri karşılar. Bununla birlikte, nispeten yüksek maliyetleri nedeniyle, saf ipek çiçekler giderek daha fazla arka plana itiliyor. Günümüzde polyester ve kağıt, yapay çiçeklerin üretiminde giderek daha fazla kullanılmaktadır.
İç mekan bitkilerine bakmak için çok az zaman varsa veya sözde yeşil parmak eksikse, yapay orkideler pratik bir alternatif olabilir. Bu tür çiçekçiliğin herhangi bir bakıma ihtiyacı yoktur, sadece yapraklara ve çiçeklere yerleşen tozun zaman zaman temizlenmesi gerekir.

Comments
  1. Sevtap |

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.