Orkide Yenir mi?

Orkide yenir mi? Bu birçok insanı rahatsız eden bir soru ve bu makale Dendrobium, Vanilla, Karma ve Geleneksel Çin tıbbını tartışacak. Ayrıca birkaç çeşit orkidenin yenilebilir olduğunu bilmek sizi şaşırtabilir. Ama hangilerini yemekten kaçınmalısınız? Gerçeği keşfetmek için okumaya devam edin. Ve okurken geleneksel Çin tıbbına da yeni bir ilgi duyabilirsiniz. Sonuçta orkidenin insanlar için pek çok faydası vardır, lezzetli ve besleyicidir.

Dendrobium orkide

Birkaç kişi Dendrobium orkidelerinin yenilebilir olduğunu öğrenince şaşırabilir! Bu çiçekler dünyanın her yerinde yetiştirilir ve beğenilir ve genellikle hem insanlar hem de hayvanlar tarafından yenir. Hatta onlardan salata bile yapabilirsiniz! Ancak büyümelerini ve gelişmelerini sağlamak için onlara nasıl düzgün bir şekilde bakacağınızı bilmeniz gerekir. İşte bazı ipuçları. Ayrıca iyi aydınlatılmış bir odaya ve yeterli güneş ışığına ihtiyacınız olacak.

Dünyanın bazı bölgelerinde dendrobium orkide sağlıklı bir besin olarak tüketilmektedir. Singapur’da tavada kızartılmış sebzelere eklenirler. Sebze ve etin lezzetini arttırırlar. Yemek için en iyi dendrobium türleri, yumuşak kamışı olanları içerir. Tayland’da insanlar onları yumurta ve una batırır ve derin yağda kızartır. Bu yemeğe Orkide Tempura denir.

orkide çiçeği

orkide nasıl çoğaltılır

Karma orkideler

Yenilebilir orkideler, tropikal meyve ve sebzelerin tadını çıkarmanın yeni yoludur. Güzel olmalarının yanı sıra yenilebilirler. Karma Orkide’nin yaprakları gevrek ve tazedir ve tadı marul veya hindibaya benzer. Hijyenik mutfaklarda sorumlu bir şekilde yetiştirilip hasat edilen Karma Orkideler, gevrek, ferahlatıcı bir tada sahiptir. İster garnitür olarak servis edin, ister çiğ olarak tüketin, bir sonraki yemeğinize tropikal bir hava katacağından emin olabilirsiniz.

Yenilebilir orkidelerle ilgili en şaşırtıcı gerçeklerden biri sağlığa faydalarıdır. Hepsi bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kanseri uzak tutmaya yardımcı olan mükemmel bir C vitamini, lif ve antioksidan kaynağıdır. Orkide tüketmek, serbest radikallerle savaşmaya ve hücrelerin yenilenmesini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca erken yaşlanmayı önler ve cildinizin görünümünü iyileştirir.

Diyetinize harika bir katkı olmasının yanı sıra, serbest radikallerle savaşmaya ve cildinizin daha genç görünmesini sağlamaya da yardımcı olabilirler.

Vanilyalı orkide

Kendi vanilyanızı yetiştirmeyi hayal ettiyseniz, şanslısınız! Vanilya orkide yenilebilir. Bu bitkinin yenebilecek güzel çiçekleri ve meyveleri vardır. Birkaç basit adımı kullanarak onları evde kolayca büyütebilirsiniz. Vanilya Orkide, 10a ila 11a USDA sertlik bölgelerinde iyi yetiştiği güney Florida’ya özgü bir türdür. Vanilya orkidesinin yaprakları ovaldir ve uzunlukları üç ila 24 inç arasında değişir. Çiçekler sarı veya beyazdır ve bakla içi boştur. Pod, vanilya tohumlarının çıkarıldığı meyvedir.

Evinizde vanilyalı orkide yetiştiriyorsanız, iyi yetişen bir yer seçtiğinizden emin olun. Parlak, dolaylı ışığı severler ve günde 12-14 saat güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Güneşli pencerelerde iyi iş çıkarırlar, ancak doğrudan güneş ışığından korunmaya ihtiyaçları olabilir. Böyle bir durumda mini nemlendirici kullanmayı düşünün. Bu, orkide yapraklarını nemli tutacak ve kök çürümesi riskini önleyecektir.

Geleneksel Çin Tıbbı

Orkide yüzyıllardır tüketilmektedir ve çiçekler ve yumrular da dahil olmak üzere belirli kısımları yenebilir. Bazı türler yenilebilirken, diğerleri hoş olmayan bir tada sahiptir. Orkide, yapraklı sebzelere benzer tatlara sahiptir, bu nedenle onları salatalara ekleyebilir veya pasta süslemelerinde kullanabilirsiniz. Orkidelerin sağlığa faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. Aşağıda birçok yenilebilir orkide türünden bazıları listelenmiştir.

Mutfak amacıyla kullanılan en yaygın türler orchis, eulophia campestris, orchis latifolia ve vanda roxburghii’dir. Ayrıca bazı orkide türleri tıbbi özellikleri nedeniyle kullanılmaktadır. Orkide kökleri ve çiçekleri, tertian sıtmayı, adet düzensizliklerini ve fiziksel yaralanmalardan kaynaklanan ağrıları tedavi etmek için kullanılır. Dendrobium ve epidendrum da yenilebilir ve çay veya tavada kızartılarak tüketilir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.