Büyüleyici Siyah Gül Bakımı Hakkında Bilgiler

Asil çeşit olan siyah gül, ışığa bağlı olarak neredeyse siyah görünen büyüleyici koyu, bordo kırmızısı rengine sahiptir. Melez çay güllerinden biridir ve ünlü Fransız üreme ailesi Meilland’dan gelir. Siyah gül bakımı ihtiyacına göre uygun şekilde özen gösterildiğinde güzel renk kendi kendine gelir.

Siyah gül, aşırı nemi sevmez ve bu nedenle yağmurdan korunan bir yerde olmalıdır. Düzenli olarak sulayın (ama çok değil!), Özellikle kuruyken iyice kurumasını bekleyin. Yaprakların ve çiçeklerin su ile ıslatılmamasına dikkat edin.

Siyah gül ne zaman çoğaltılır

Tüm güller gibi, siyah gül de ağır bir yiyicidir ve bu nedenle ilkbaharda yapraklar çıkmadan önce ve yazın başlarında ikinci kez döllenmelidir. Kompost veya at gübresi gibi organik gübreler çok uygundur , ancak özel gül gübreleri bitkiye ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlar.

Kesmek için doğru zaman ne zaman?

Siyah gül bakımı kesmek için doğru zaman ilkbahardır. Hibrit çay gülleri, çiçek taşıyan sürgünlerin gelişimini teşvik etmek için ilkbaharda kesilir. Yaz mevsiminde çiçek açtıktan sonra ikinci bir kesim yapılır.

Melez çay gülü olan siyah gülü nasıl doğru şekilde kesmelisiniz?

Böylelikle ‘siyah gül olabildiğince çok sayıda düz çiçek sapı oluşturacak şekilde, her biri ilkbaharda üç ila beş tomurcuk olan üç ila altı güçlü sürgün olacak şekilde budanır. Ayrıca ölü, donmuş ve hasar görmüş dalları da sağlıklı ahşaba geri kesmelisiniz. Yaz aylarında, ilk tam yaprak çiftinin üzerindeki ölü dalları kesin. Bu şekilde melez çayı ikinci kez çiçek açması için uyarırsınız.

siyah gül

siyah gül anlamı

Melez çay gülü siyah gülde  özellikle hangi hastalıklar yaygındır?

Toz halinde küf ve yıldız isi sıklıkla meydana gelir ve bunların her biri bir mantar hastalığıdır. Gülün daha fazla yayılmasını önlemek için ciddi şekilde budanması ve uygun bir ajanla muamele edilmesi gerekir.

Siyah gül bakımı için en önemli nokta; zararlılar

Tüm güllerde olduğu gibi, yaprak bitleri de ‘Kara Bakara’da özellikle rahat hissederler. Düzenli olarak istila olup olmadığını kontrol edin ve bitkiye uygun şekilde davranın.

Siyah gül  kışın en iyi şekilde nasıl getirilebilir?

Diğer  güllerinin aksine “siyah güller” dona dayanıklı olarak kabul edilir. Donmaya karşı koruma olarak sonbaharda üst üste konulması tavsiye edilir.

siyah gül

siyah gül nerede bulunur

Siyah Gül için uygun bakımı nasıl yapmalıyız

Genellikle çiçeklerin kraliçesi olarak anılan gül, Avrupa bahçe kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Yaban gülleri ve ekili güller arasında temel bir ayrım yapılır . Yabani güller, üreme açısından işlenmez, çift çiçekleri yoktur ve kuşburnu oluştururlar . Arılar ve yaban arıları için yeterli besin sağlarlar . Yetiştirilen güller, profesyonel geçiş ve zarafetin sonucudur. Doğru yeri seçer ve bakım ve budama için biraz zaman ayırırsanız, bahçenizde muhteşem, genellikle harika kokulu bir bitkiniz olur.

Asla tam güneşte gül sulama

Aşağıdakiler tüm güller için geçerlidir: Mantar hastalıklarına karşı koruyan güneşli ve havadar bir yere ihtiyaçları vardır. Bu nedenle asla doğrudan yaprakların üzerine dökülmemesi tavsiye edilir, aksi takdirde mantar sporları üzerlerine kolayca yerleşebilir. Alevli güneşte sularsanız, yaprakları yakma riskiniz de vardır. Sabah erkenden, güller bayat, en iyi ihtimalle ılık suya en iyi şekilde tahammül eder. Doğrudan kök bölgesinde su. Önemli: Su basmasından kaçının. Buna göre, bahçe toprağı su geçirgen, derin, hümik ve ideal olarak tınlı kumlu olmalıdır.

Gül ekerken aşılama noktasını derine ayarlayın

Dikim için en uygun zaman, çıplak köklü güller için bile sonbahardır . Kültüre alınmış gülleri ekerken, aşılama noktasının (asil sürgünün büyüdüğü kök boynunda kısa kalınlaşma) zeminde en az beş santimetre derinlikte olduğundan emin olun. Dikim çukuru köklerin kıvrılmaması için yeterince derin olmalıdır.

Dikimden önce gülü iyice sulayın. Dikim deliğine bir miktar olgun kompost veya boynuz talaşı koymak en iyisidir , böylece bitkiye besin maddeleri sağlanır. Gül ekildikten sonra kuvvetlice sulayın ve sonbaharda doğrudan toprakla yaklaşık 15 santimetre yüksekliğinde üst üste koyun. Rüzgar ve dona karşı korur. İlkbaharda höyüğü kaldırın.

Gül bitkisinin sulaması toprak nemi kontrol edilerek yapılır. Toprak eşit şekilde ıslanacak şekilde sulanmalı, fazla su mutlaka dökülmelidir. Oda sıcaklığında bekletilmiş su ile sulanmalıdır. Yazın günde iki defa, kışın ise daha seyrek sulanmalıdır.
Azotlu gübreler, gül fidanlarında kök, yaprak, dal gibi bölgelerin gelişmesini ve çiçeğin renginin daha albenisi yüksek olmasını sağlar. Fosfor kullanımı gül fidanlarında, daha güçlü sap ve kök gelişiminin oluşumu ve erken çiçeklenme , tomurcuklarında daha iyi olmasını sağlamaktadır.
Gül Bitkisi her çiçekçiden ve seradan alınabilecek vitamin ve mineraller ile yılda en az bir kere topraktan verilmek üzere beslenmelidir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.