En iyi Sukulent bakımı nasıl yapılır ? Sukulentler İlginizi Çeker

Sukulent büyümesi en kolay bitkiler olarak söylerken başını utanç içinde salan insanlardan mısınız? Yalnız değilsin, bize güven. Sukulentler, zorlu ortamlarda ve çok az su ile uzun süre hayatta kalmaya adapte edilmiş bitkiler, kendi kural kitaplarına göre oynarlar, ancak yine de bakımı oldukça kolaydır. Bebeklerinizi hayatta tutmanıza ve gelişmesine yardımcı olmak için sukulent bakımı ipuçlarını okumaya devam edin.

1. Sukulent için nefes almak önemli

İç mekanda ( aloe ve kalanchoe dahil) iyi sonuç veren birkaç etli tür varken , bu bitkilerin büyük çoğunluğu sıcak, kurak iklimlerden gelir ve nefes almak için iyi hava dolaşımına bağlıdır. Öyleyse, bu teraryum sevimli görünürken, unutun gitsin. Bitkilerinizi açık havada, elementlere maruz bırakmada çok daha fazla şansınız olacak.

2. Biraz gölge sağlayın

Yaygın inanca rağmen, sukulentlerin çoğu, en sıcak sıcaklıklar ve en yüksek güneşe maruz kalma ile patlatılırsa gelişmez. Çok fazla ışığı takdir etseler de (ve çok azı tam gölgede hayatta kalabilirler), çoğu sukulentin, özellikle sıcaklık 90 dereceye ulaşırsa veya küçükse, güneşten korunmaya ihtiyacı vardır. Düz yeşil, soluk veya alacalı çeşitler en çok güneş yanığı tehlikesi altındadır.

sukulent

3. Sukulent bakımı için Doğru toprakla başlayın

Hızlı drene olan bir kaktüs karışımı kullanın. Veya, DIY ikna ediyorsanız, geleneksel bir saksı toprağını kaba perlit, ezilmiş lav veya süngertaşı ile değiştirin. İyi bir tarif, bir kısım değişiklik ve dört kısım saksı karışımıdır.

4. Az su yeterli

Belki de sukulentleri aşırı sulayarak öldürdünüz (az sulamadan çok daha yaygındır) ve bu da çürümeye neden olur. Ama belki de notu zaten almışsınızdır, bitkilerinizi özenle kurutuyorsunuz ve neden öldüklerini merak ediyorsunuz. Pekala, haberler – biraz suya ihtiyaçları var. Sukulent , toprak sulanmadan önce kurumaya yaklaştığında sever. Ama bu ne anlama geliyor, soruyorsunuz? Kuru zamanlarda haftada bir küçük kapları ve iki haftada bir büyük kapları sularsanız muhtemelen A-OK olacaksınız demektir.

skulent bakımı

sukulent fiyatları

5. Sukulentlerin de yiyeceğe ihtiyacı vardır

Sukulentler genellikle düşük besleyici ortamlarda büyür, ancak gübre bakımı için hala gereklidir. Uzman ipucu: Sukulentler için yılda bir kez besleme yeterlidir. İyi dengelenmiş herhangi bir organik gübre kullanın, dozu yarıya indirin ve en iyi sonuçlar için bitkinin büyüme mevsiminin başında yemleyin.

6. Yayılmayı yeniden düşünün

En sevdiğiniz sardunya, biberiye fidanı veya ev bitkisinin bir sapını koparıp köklerin büyümesini izlemek için suya batırmaya alışkın olsanız da , bu, sukulentlerin yayılması için işe yaramaz. Aslında tam tersi yöntemi uygulayabilirsiniz. Beğendiğiniz bir bitkiniz olduğunda, bir sapını koparın ve en az 3 gün gölgede kurumasını bekleyin . İyileşme olarak bilinen bu süreç, çürümeyi önleyerek nasır oluşumuna yardımcı olur. Yeni sapınızı yukarıda belirtilen toprak karışımına yerleştirin ve gitmeniz iyi olur.

7. Sukulent için en önemli nokta! Donmaya dikkat edin

Bazı Sedum ve Sempervivum türleri de dahil olmak üzere bazı sukulentler donma sıcaklıklarına dayanabilirken çoğu olamaz. Soğuk hava tahmini olduğunda dikkatli olun – sukulentler çoğunlukla su olduğundan, hücre duvarları patlamaya meyillidir ve bu da yaprakları lapa haline getirir. Şüphe duyduğunuzda, donma noktasının altına düşmenin bitkinize zarar vereceğini veya ölüme neden olacağını varsayın. Donmaya karşı koruma için en kolay çözüm, soğuk hava tahmin edildiğinde bitkileri iç mekanlarda veya tentelerin altında hareket ettirecek kadar hafif kaplarda tutmaktır. Ayrıca, bahçenizin geri kalanından farklı olarak, sukulentlerin ıslak değil, soğuk bir çırpıda önce kuruysa hayatta kalma şansı daha yüksektir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.