Saksıda Lale Bitkisine Nasıl Bakılır? Müthiş Laleler Hakkında

Parlak renkli lale saksıları kışın evi veya baharda verandayı canlandırır. Laleler zorlamaya, onları normalden daha erken çiçek açmaya veya daha sıcak iklimlerde çiçek açmaya teşvik etme sürecine iyi yanıt verir, aksi takdirde uyku halini kırmak için gerekli kış soğuğunu yaşamazlar. Lalelerin çiçek açması için 19 ile 25 derece arasında 10 haftalık bir soğuk döneme ihtiyacı vardır. Saksılara dikmek, bu soğuk tedaviyi erken çiçeklenme için veya ılıman ikliminiz yeterince soğuk kışlar sağlamıyorsa doğal bir mevsim çiçeklenmesi için sağlamanıza olanak tanır.

Lale Bakımı İçin Başlangıç

12 cm  çapında bir tencereyi yarıya kadar nemli saksı toprağıyla doldurun. Lale soğanı sivri uçları tencere kenarının 1 inç altına gelecek şekilde toprağın üstüne yerleştirin. Ampulleri tencerede yaklaşık 1 inç aralıkla yerleştirin. Tencereyi toprakla doldurmayı bitirin.

Lale nasıl sulanır?

Laleler nasıl bakılmalıdır?

Sadece su ekleyin

Toprağı nemlenene kadar sulayın. Tencereyi plastik bir torbaya koyun ve kapatın. Noktayı 18 ile 22 derecelik bir yerde 10 hafta boyunca, örneğin dış ortam sıcaklıkları çok sıcaksa bir buzdolabının içinde saklayın. Toprağı sadece kurumaya başlarsa sulayın.

Lale Çiçekleri  için Hazırlık

Tencereyi soğuk depodan çıkarın ve sürgünler çıkınca çantayı çıkarın. Tencereyi tam güneş ışığını alabileceği 50 ila 70 F bir konuma yerleştirin. Toprak yüzeyi kuruduktan sonra laleleri sulayın. Tencerenin dibinden nem damlayana kadar su sağlayın. Tencerenin 30 dakika boşalmasına izin verin ve ardından toplanan nemi tencerenin altındaki damlama tepsisinden boşaltın. İç mekan bitkileri genellikle haftada bir veya iki kez sulama gerektirirken, dış mekan saksılarının günde bir kez sulamaya ihtiyacı olabilir.

Çiçekler Solduktan Sonra

Her bir lale çiçeğini çiçek açtıktan sonra koparın. Artık çiçek açmadıktan sonra ampulleri atın veya yapraklar sarardıktan ve doğal olarak öldükten sonra onları bir bahçe yatağına nakledin. Laleler, ikinci yıl bir saksıda yetiştirilirse nadiren hayatta kalır.

Laleler nasıl bakılır?

Lale nasıl sulanır?

İhtiyacınız Olacak Şeyler

  • Damlama tepsili saksı
  • Saksı toprağı
  • Sulama kabı
  • Naylon poşet
  • Makaslar

İpucu

Soğuk uygulama dahil, saksı lalelerinin çiçek açması yaklaşık 14 hafta sürer, bu nedenle çiçek açmasını istemeden 14 hafta önce bitkileri saklayın.

Saksı laleleri gübreleme gerektirmez, çünkü ampul bitkinin bir çiçeklenme mevsimi için ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir.

Saksı değişimi iki yılda bir olmak üzere sıcak ayların başladığı zamanlarda yapılmalıdır. Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır. Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su dökülmelidir.
Gökkuşağının tüm renklerini içinde barındıran lale bitkisi bakımı kolay ve çok güzel bir çiçektir. en çok tercih edilen rengidir. Yaprakları uzun ve mızraksıdır.Sapının üstünde bir tek çiçek bulunur. Çiçekler çok çeşitli renklerde olduğu gibi alacalı da olabilir.
Ülkemizin her yanında lale dikimine uygun iklim şartları mevcuttur. Lale hemen hemen her türlü toprakta rahatlıkla yetiştirilir. Ancak çiçeklerin daha gösterişli ve bitkinin daha sağlıklı olması için optimum toprak yapısı; taşsız, kumlu – tınlı ve kireçsiz olmalıdır.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.