Kaktüs Bakımı ve Sıkça sorulan soruları

Kaktüs çarpıcı bir bitkidir. Mavimsi yeşil bir tonu, belirgin dikenli kaburgaları vardır ve vahşi doğada inanılmaz, ağaç benzeri yüksekliklere kadar büyüyebilir.

Kaktüs  minimum su ve bol ışıkla sıcak, kuru bir ortamı sever. Bu çöl güzelliği yüksek ışık koşullarında gelişecektir, bu nedenle onu doğrudan güneş ışığı alacağı bir pencereye yerleştirmek idealdir – tercihen güney veya batıya bakan bir pencere, çünkü bunlar tipik olarak en parlak olanlardır. Bu bitki düşük ışık koşullarına tolerans göstermeyecektir.

Evinizdeki veya ofisinizdeki aydınlatma koşullarından emin değilseniz, alanınızdaki ışığı nasıl ölçeceğiniz konusunda bir kılavuzumuz var .

kaktüsler ne zaman sulanmalıdır?

kaktüsler nerede yetişir?

Kaktüs bakımı

Bitkinizi teslim aldıktan sonra daima sulama ihtiyaçlarını değerlendirdiğinizden emin olun. Bitkinize bir içecek vermeden önce, toprağın tam altında nemli olmadığından emin olmak için topraktaki nem seviyesini kontrol etmek en iyisidir. Ayrıca, ilk sulamadan önce bitkinizin toprağını havalandırmayı düşünün. Nakil sırasında yer değiştirmeyi önlemek için toprağı sıkıştırıyoruz, böylece havalandırma toprağın nefes almasına ve nemin serbest kalmasına yardımcı olabilir.

Kaktüsleri sulamalar arasında tamamen kurumayı sever. Bu bitkilerle yapılan en yaygın hata aşırı sulamadır. Bitkinize su vermeden önce toprağın iyice kurumasına izin verdiğinizden emin olun. Kaktüsleri kök çürümesine karşı hassastır, bu nedenle toprakta herhangi bir nem tespit ederseniz bitkiyi sulamamanız çok önemlidir. Kış aylarında sulama sıklığı, bazen ayda bire kadar düşmelidir.

Her tarafta eşit büyüme sağlamak için bitkinizi periyodik olarak döndürün ve bitkinin verimli bir şekilde fotosentez yapabilmesi için sapları sık sık tozlayın. Sapları tozlarken, onları inceleme fırsatını da değerlendirin ve zararlılara karşı gözünüzü açık tutun. Kaktüs küçük kahverengi kabuklar şeklinde görünen, kapalı bir ev bitkisi zararlısı olan ölçeklenmeye karşı hassastır. İşlemesi çok kolaydır, ancak bitkinizi erken aşamalarda yakalamanızı sağlamak için düzenli olarak kontrol etmek en iyisidir.

Her bitkinin benzersiz bir canlı olduğunu ve özellikle kendi yerlerinde farklı ihtiyaçları olabileceğini unutmayın. Kaktüsünüzün durumuna ve sulama ihtiyaçlarına dikkat edin, uzun ve mutlu bir ilişki yaşayacaksınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Kaktüsümün su altında kalması mümkün mü?

Nadirdir ama evet. Yetersiz sulama belirtileri tipik olarak kahverengi kenarlar veya işaretlerdir. Kaktüs sapları, peltemsi ve yumuşaktan ziyade kuru ve kırılgandır. Sualtındaki bir kaktüsü sularken, verilen miktarla muhafazakar olun çünkü aşırı sulama hala bir olasılıktır.

Kaktüsün çok fazla su aldığını nasıl anlarım?

Genel olarak, bir kaktüs çok fazla su alırsa daha az stabil, sarkık ve tabanda kahverengi hale gelir.

Kaktüsün sulanması nasıl olur?

Kaktüsün bakımı nasıl olur?

Kaktüsümün pullu olup olmadığını nasıl anlarım?

Pul, bitkinin etine yapışan ve sabit kalan küçük, yassı, yuvarlak bir haşeredir. Kaktüsünüzde bir kağıt havlu veya pamuklu çubukla kolayca çıkarılabilen küçük kabartılar görürseniz, muhtemelen ölçeklidir. İyi haber şu ki, haşereyi çıkarmak ve bitkiyi tedavi etmek çok kolaydır. Ölçek tanımlama ve işleme için ayrıntıları burada bulun .

Bitkimi ne sıklıkla gübrelemeliyim?

Genel olarak, ev bitkileri ilkbaharda sonbaharda döllendiklerinde gelişirler. Seyreltme ve uygulama için paket talimatlarını izleyerek, organik bir houseplant gübre ile ayda bir gübreleyin. Greenery NYC, toprakta yavaş salınan bir gübre içeren organik bir saksı karışımı kullanır, bu nedenle bitkinizin gübreyi aldıktan sonraki ilk 6 ay içinde ihtiyacı olmayacaktır.

Bitkimin ne sıklıkla saksı değişimi gerekiyor?

Her 2-3 yılda bir saksı değiştirmenizi öneririz. Kaktüsler yavaş büyürler ve bir şekilde saksıya bağlı olmayı tercih ederler, böylece çoğu ev bitkisinde beklediğinizden daha uzun süre bekleyebilirsiniz. Büyümeye izin vermek için çapı 2 ”- 4” daha büyük olan bir saksı kabı seçtiğinizden emin olun. Bitkinin köklerini boğabileceği için bundan daha büyük bir saksı seçmeyin. Bitkinizin mevcut büyüklüğünü korumayı tercih ediyorsanız, aynı kaba koyun, yeni toprak sağlayın ve bazı kökleri ve yaprakları kırpın. Bitki en güçlü olduğu için ilkbahar veya yaz saksı değişimi için ideal zamandır. Bir kaktüsü saksı değiştirirken, köklerini bozduktan sonra en az bir hafta sulamadığınızdan emin olun, çünkü işlem sırasında aşırı sulanmaya daha yatkın hale getirebilecek bir şok durumuna girebilirler. Birkaç gün sonra normale dönerler.

Saksıya dikilen kaktüse 1, 2 gün boyunca su vermemelisiniz.Kaktüs köklerinin ıslak kalıp çürümemesi için toprağın nemli olması yeterlidir.Kaktüsün güneş gören ve hava alabilen bir konumda olmasına dikkat gösterin.Çok fazla güneşte bırakılmamalıdır.
Zorlu hava şartlarına dayanabildiği için kışında beslemeniz mümkündür. Kaktüsler kışın ne kadar dış ortamda bulunursa yaz ayında çiçek açma ihtimali o kadar yükselecektir. Ancak unutmayın ki evde duran kaktüsünüzü sürekli kışın bahçede tutamazsınız.
Kaktüsler bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için güneşlenme süreleri uzun tutulmalıdır. Bu nedenle kaktüsünüzü evinizin güney cephesinde en çok güneş alan yere koymalısınız. Güneş alan yerler kaktüsler için en ideal yerdir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.