Çiçek Açtıktan Sonra Phalaenopsis Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?

Egzotik görünseler de, Phalaenopsis orkidelerinin bakımı kolaydır ve bu günlerde elde edilmesi kolaydır. Nispeten ucuz ve yerel markette bulunabilen Phalaenopsis orkidelerinin neden bu kadar popüler hale geldiği açıktır. Peki Orkide bakımı nasıl yapılır? Hadi gelin beraber keşfedelim..

Şimdi, ben bir şeyi atmaya isteksiz olan ölümcül bir paketçiyim – özellikle yaşıyorsa – bu yüzden çiçekler solduktan sonra orkidelere tutunuyorum. Küçük bir TLC ile bitkinin tekrar çiçek açacağını ve çok fazla orkideye sahip olmak diye bir şeyin olmadığını biliyorum.

İşte çiçek açtıktan sonra Phalaenopsis orkidelerine nasıl bakılacağı.

 

Orkide Çiçeği Başaklarını Kes

Orkide bakımı nasıl yapılır ? Hadi soruyu yanıtlamaya başlayalım.

Çiçekler orkideden düştükten sonra üç seçeneğiniz vardır: çiçek başını (veya sapını) sağlam bırakın, bir düğüme kadar kesin veya tamamen çıkarın.

Çiçek başını bitkinin tabanından kırparak tamamen çıkarın. Mevcut sapın kahverengiye veya sarıya dönmeye başlaması durumunda kesinlikle izlenecek yol budur. Solmuş gövdeler çiçek üretmez. Sapın çıkarılması, bitkinin enerjisini kök gelişimine yönlendirecek ve bu da daha sağlıklı bir bitki ve yeni çiçeklenme şansı artıracaktır.

Orkide için Temel Bakım

Phalaenopsis orkidenizi gündüz sıcaklığı yaklaşık 75 ° F ve gece sıcaklığı 65 ° F olan parlak, dolaylı ışık alan bir alana yerleştirin. (Evinizde mükemmel şekilde çalışır.) Haftada bir sulayın ve ayda bir kez yarı güce seyreltilmiş sıvı houseplant gübre ile besleyin.

Soğuk Sıcaklıklarla Orkide Çiçeklerini Kandırın

Onları çiçek açmaya zorlamak için kullanabileceğiniz bir püf noktası, onları gece sıcaklığının biraz daha düşük olduğu, yaklaşık 55 ° F olan bir alana taşımaktır. Spotun gün boyunca parlak, dolaylı ışık aldığından emin olun. Çiçek açması göründüğünde, orkidenizi normal ayarına getirin.

Orkide Çiçeği Başaklarını Tanıma

Phalaenopsis orkideleri tipik olarak yılda bir kez çiçek açar. Yeni bir çiçeklenme artışını belirlemek için, yuvarlak uçlar yerine parlak yeşil noktalarla yukarı doğru büyüyen kökleri arayın.

Bir çiçek sıçraması göründüğünde, önerilen gücün yarısına seyreltilmiş sıvı bir houseplant gübre ile iki haftada bir beslemeyi artırın ve büyüdükçe sapı bir kazıkla destekleyin.

Bir orkideye nasıl bakarsın?

Bir phalaenopsis orkide, birkaç şeyi doğru yaptıktan sonra bakmak oldukça kolaydır. Küçük bir bakımla orkideniz birkaç mevsim mutlu olacak ve büyüyecek.

İşte orkidelere nasıl bakılacağı:

  1. Onlara iyi bir pozisyon verin

Evinizde orkide tutmak için en iyi yer, parlak, filtrelenmiş doğal ışık alan bir konumdur. Doğrudan güneş ışığı, narin çiçekler için çok serttir ve kökler çok çabuk kuruma eğilimindedir.

  1. Doğru sıcaklık

Goldilocks’u düşünün – “çok sıcak değil, çok soğuk değil” – bir orkide için doğru sıcaklık, orkidenizin gelişmesi ve çiçek açması için ılıman bir iklim sağlamak için yaklaşık 23 santigrat derecedir.

  1. Hava akışı

Orkide güzel ve yumuşak bir hava akışına ihtiyaç duyar, ancak çok fazla esintiye değil, kesinlikle doğrudan ısıtmaya (özellikle bir ısıtıcı veya klimadan gelen kuru ısı), ancak çiçekleri sağlam tutmak için temiz sıcak havaya ihtiyaç duyar.

  1. Harcanan çiçekleri kırpın

Herhangi bir çiçekli bitki gibi, bir orkide çiçek açtıktan sonra yeniden toplanmalı ve yeniden şarj edilmelidir, bu yüzden harcanan çiçekler, son çiçeğin büyüdüğü yerin hemen altındaki sapı keserek uzaklaştırılmalıdır. Bu ‘düğüm’ yeni bir büyüme sağlayacağından, aşağıdaki küçük çıkıntıyı tutmaya özen gösterin.

  1. Doğru miktarda su

Orkidelerinizi ne sıklıkla sulamalısınız? Doğrudan musluktan bir içecek verin; Haftada bir oda sıcaklığında hafif bir su, orkide ihtiyaçlarınızın tamamıdır. İdeal olarak, orkide köklerini çevreleyen yosunlu maddenin tamamen kurumasına izin verilmemelidir. Doğrudan köklere kadar sulayın, yapraklardan kaçının ve iyi drenaj sağlayın, böylece tencerede suda bekletmeyin. Siz yürürken nemli kalmasını sağlamak için kök yatağına nazikçe vurmak iyi bir uygulamadır.

Ara sıra su spreyi ile sis de çiçeklerin ömrünü uzatmak için hoş bir dokunuş.

orkide çiçeği

orkide nasıl çoğaltılır

  1. Besleyin ve gübreleyin

Tüm bitkilerin, topraktaki tüm etraftaki besinleri (bu durumda, kabuk ve / veya yosun) tüketirken büyümelerine yardımcı olacak gübreye ihtiyacı vardır. Orkidenizi beslemek için sıvı gübre, orkidelerle iyi çalışma eğilimindedir, ancak sulama suyunuz varsa yavaş salım da iyidir.

  1. Ara sıra tekrar yazın

Yılda bir veya 18 ayda bir, orkidenize hareket etmesi için biraz yer açın. Biraz daha büyük bir saksı ve yerel fidanlığınızdan taze bir orkide saksı karışımı seçin. Bitkiyi hareket ettirirken köklere karşı nazik olun ve tencerenin tepesinde sulama için küçük bir yer bırakın.

Eğer orkidenizin kökleri çürümüş veya yanlış gübreleme yaptıysanız o halde saksı değişimi yapmalısınız. Orkidenizin çiçekleri döküldükten sonra saksı değişimi yapmalısınız.
Bu orkide türü ağırlıklı olarak ilkbahar veya sonbaharda çiçek açmaktadır.
Sıkça yapılan bir hatanın aksine orkideleri her gün sulamak pek sağlıklı bir yaklaşım değil. Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.