Siklamen çiçeği ve bakımı hakkında bilgiler

Siklamenlerin evi, Alman adından da anlaşılacağı gibi, Alplerde değil, Doğu Akdeniz’in dağlık bölgelerindedir. Örneğin Türkiye ve Yunanistan’da siklamen vahşi doğada bulunabilir. Bizimle birlikte, zarif küçük çiçekli bitkiler birçok pencere pervazında bulunabilir ve kesintisiz popülerliğin tadını çıkarabilir. Merak etmeyin, çünkü siklamen bakımı özellikle zaman alıcı değildir. Yine de, düzenli olarak birçok güzel çiçekle ödüllendiriliyorsunuz.

Siklamenin Bakımı ve konumu

Siklamenler çiçeklenme sırasında yeterli sulamaya ihtiyaç duyar, ancak su basmasından kaçınmalısınız (siklamen bakımı yaparken önemlidir). Siklameninizi suladığınızda, tencereyi bir tabağa veya kaseye koyun, oda sıcaklığında su dökün ve siklamenin suyu emmesine izin verin. Daha sonra tenceresine geri konur. Siklamen özellikle yukarıdan sulamayı sevmez.

Güneşin parlamadığı, olabildiğince parlak bir yer, siklamen için idealdir. Akdeniz’den gelse bile, yüksek sıcaklıklardan hiçbir şekilde memnun olmayan birkaç bitkiden biridir. Büyük sıcaklık dalgalanmaları olmaksızın yaklaşık 15 ° C ila 20 ° C idealdir. Zayıf ısıtılmış bir odanın penceresindeki bir yer idealdir. Elbette siklamen oturma odasında da büyür. Yalnızca doğrudan güneş ışığından veya ısıtıcı üzerinde bir yerden kaçınılmalıdır.

Siklamen çiçeği nasıl sulanır?

Siklamen çiçeği nasıl bakılır?

döllenme

Büyüme aşamasında siklameninizi gübrelemelisiniz : 2 haftada bir, sulama suyuna herhangi bir sıvı çiçekli bitki gübresi ekleyin . Bu, bitkiye birçok güzel çiçek geliştirecek kadar güç verir.

Şu an için birçok siklamen üretiliyor

Hırdavatçıların ve çiçekçilerin kışın devasa siklamenlerin kütlesini etkilemesi, siklamenlerin iç mekan bitkileri için bakımının kolay olduğu anlamına gelmez. Durum tam tersi. Geçmişte, çift pencereler aslında tamamen ayrı iki pencere iken, aradaki boşluk serin güzellikler için önceden belirlenmişti: donmayan, serin ve aydınlık.Parlak, soğutmasız bir merdiven, kuzey pencereli yatak odası, cam bir sundurma veya ısıtmasız bir kış bahçesi benzer şeyler sunar Koşullar. Ama bu doğal olarak serin yerler artık çok az ve çok uzak ve bu yüzden pratik olarak tüm siklamenler fidanlıktaki yerlerini kaybeder ve şu andan itibaren evde hayatta kalmalı, hatta belki de güzel bir şekilde çiçek açmalıdır.

siklamen çiçeği güneşi sever mi?

siklamen çiçeği nasıl budanır?

Vazo için çiçekler iyi bir uzlaşmadır

Siklameninizin güzel çiçeklerinin tadını çıkarmak için en iyi yer bir vazo içindedir. Çünkü bitki oturma odasında iki gün zar zor hayatta kalsa bile vazodaki yapraklar ve çiçekler kesinlikle dayanacaktır. Bu yüzden, siklamenleri soğuk merdiven boşluğuna sürmeniz ve zaman zaman vazo için birkaç çiçek kesmeniz iyi olur.

Dökün veya daldırın, ama lütfen bunu kesin bir içgüdüyle yapın

Siklamenler çok hassas yumrulardır. Yumruğun veya tomurcukların arasındaki ıslaklık çürümeyle çabucak anlaşılır, bu nedenle bitkiyi aşağıdan sulamalı veya çok, çok dikkatli bir şekilde daldırmalısınız. Her iki durumda da, boşaltıldıktan sonra yumru üzerinde veya ekici içinde su kalmamalıdır. En iyisi bir miktar seramiyi ekicinin dibine doldurup üzerine siklamenli tencereyi yerleştirmektir. Sulamak için, saksıyı saksıdan çıkarın ve oda ılık suyla, tercihen yağmur suyuyla dolu bir kaseye on dakika koyun. Siklamen kendini tam olarak emer ve bu çoğu zaman sonraki iki gün için yeterlidir.

Her yıl siklamen çiçeklerine iyi bakılmalı

Herkes, çiçek açtıktan sonra siklamenle ilgilenmeye değip değmeyeceğine kendisi karar vermelidir. Hoşunuza gidiyorsa çiçeklenme döneminde haftada bir kez sıvı gübre ile gübreleyin. Çiçek açtıktan sonra siklamen daha az suya ihtiyaç duyar, ancak yine de kurumamalıdır. Yaz aylarında gölgeli bir terasta dışarı çıkabilirsiniz. Zamanla tüm yapraklarını kaybeder ve ara verir. Yumruğun tepesinde yeni tomurcuklar belirir görülmez, siklamenleri taze, humus bakımından zengin ev bitkisi toprağında saklamanın zamanı gelmiştir. Bakım döngüsü ve ideal bir yer arayışı baştan başlar.

Siklamen çiçeklenme sırasında yeterli sulamaya ihtiyaç duyar, ancak su basmasından kaçınmalısınız (siklamen bakımı yaparken önemlidir). Siklameninizi suladığınızda, tencereyi bir tabağa veya kaseye koyun, oda sıcaklığında su dökün ve siklamenin suyu emmesine izin verin. Daha sonra tenceresine geri konur.
Büyüme aşamasında siklameninizi gübrelemelisiniz : 2 haftada bir, sulama suyuna herhangi bir sıvı çiçekli bitki gübresi ekleyin . Bu, bitkiye birçok güzel çiçek geliştirecek kadar güç verir.
Herkes, çiçek açtıktan sonra siklamenle ilgilenmeye değip değmeyeceğine kendisi karar vermelidir. Hoşunuza gidiyorsa çiçeklenme döneminde haftada bir kez sıvı gübre ile gübreleyin.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.