SEO’un Önemi ve Faydaları

SEO web sitelerin görünürlüklerini arttırmak ve ziyaretçi sayısını arttırmayı arttıran online bir pazarlama yöntemidir. SEO Analizi ise web sitelerin ya da blogların arama motorlarındaki sıralamalarda yerlerini alması için ne yapılması gerektiğini anlamımızı sağlayan hatalar varsa nerede olduğunu belirten rapordur. Bu raporlar uygulanmadan tasarlanan ve yürütülen web sitelerinin arama motorları tarafından sevilmeleri ve yukarılarda yer almaları oldukça zordur. Ayrıca güncelleme sıklığının artması nedeni ile SEO çalışmaları daha sık yapılmalıdır. Sitenin takipçi sayısına ulaşması ve büyümesi ile çalışmaların ve raporların sona ermemesi gerektiğini uzman SEO çalışanları bilir. Pazarlama dünyasında sağlam bir konuma sahip olan SEO faydaları yazımızda ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Arama motoru optimizasyonunun (SEO’NUN) önemi

SEO önemi bilinçlenen ve artışta olan web site sahipleri nedeni giderek yükseldi. Artık spor, finans, bilim ve online pazarlamanın vazgeçilmez bir paçası oldu. Sık kullanılan anahtar kelimeler için yüksek sıralamalara sahip optimize edilmiş bir web sitesinin yardımıyla, müşteriler alışverişlerinin başlarında şirketten haberdar edilebilirler. Satın alma konusunda somut bir ilgi olmasa da, sadece araştırma olsa bile, şirketlerin yeni müşteriler kazanmaları için gerçek bir fırsat var.

SEO’nun somut faydaları

Artan Görünürlük

SEO’nun en temel amacı web sitelerin sıralamalarda yüksek konumlarda yer almasını sağlamaktır. Bu nedenle birçok web site sahibi reklam yerine SEO uzmanları ile çalışmalar yapmayı seçmektedir. En iyi yerleştirilmiş isabetler bu nedenle en yüksek güvenilirliğe ve en yüksek tıklama oranına sahiptir. Birçok şirket arama sonuçlarında en üst sıralarda yer almak için rekabet ettiğinden, profesyonel destek almaya değer. Bir SEO uzmanı, sayfa içi ve sayfa dışı optimizasyon söz konusu olduğunda neyin önemli olduğunu bilir ve gerekli önlemleri hemen uygulayabilir. İyi sıralamalar, ilgili tarafların ve potansiyel müşterilerin dikkatini şirketin web sitesine çekmeye yardımcı olur.

Artan web sitesi trafiği

Google en çok kullanılan arama motorudur ve bu arama motorunda aranan kelimelerde yukarılarda bulunmak, marka tanıtımı için çok önemlidir. Çünkü organik trafiğin artmasını sağlar. Arama motorundaki isabet, genellikle müşteri ile şirket arasındaki ilk temas noktasıdır. İyi sıralamalarla, web sitenizin trafiğini sürdürülebilir bir şekilde artırırsınız.Diğer bir avantaj: arama motoru optimizasyonu kriterleri, yüksek derecede kullanıcı dostu olmakla yakından bağlantılıdır. Web sitesi operatörleri için bu, web sitelerini arama motorları için optimize edenlerin genellikle onu kullanıcılar için daha çekici hale getirdiği anlamına gelir. Erişilebilirlik, çeşitli içerik veya mobil kullanılabilirlik, yalnızca arama motorları tarafından olumlu değerlendirilmekle kalmaz, aynı zamanda arama motorunun oluşturduğu trafiği web sitesinde tutmaya da yardımcı olur.

Yatırım getirisi

SEO’nun avantajları, yatırım getirisi üzerinde de olumlu bir etki içerir. Artan görünürlük ve sürekli artan web sitesi trafiği, bir ticari faaliyetin getirisini ölçmek için bir iş göstergesi olan yatırım getirisini (ROI) artırır. İade, çevrimiçi mağazada satılan ürünlerden, web seminerlerine kayıtlardan veya diğer işlemlerden gelebilir. SEO önlemlerine yapılan yatırım karşılığını veriyor!

Genel olarak, stratejik olarak en önemli üç SEO hedefinin birbiri üzerine inşa edildiği görülebilir. Bir arama motorunda artan görünürlük, şirketler için daha yüksek web sitesi trafiğine neden olur ve bu da sağlayıcı için müşterilerle yeni iletişim noktaları açar. Sonuç olarak, online iş giderek daha karlı hale gelir ve yatırım getirisi artar.

SEO Dez avantajları

Malesef SEO’nun dez avantajları da vardır. En büyük dez avantajı arama motoru hangi çalışmayı yaparsanız yapın karar vericinin ta kendisidir. Yani siz doğru bilinen tüm yöntemleri de işlemiş olsanız arama motoru sizi ne zaman sıralamaya sokacağına karar vericidir. Ve yapılan işlerin olumlu olarak fayda sağlayacağının garantisi yoktur. SEO Uzmanları bu anlamda kesinlikle bir garanti veremez.

Arama motoru optimizasyonu (SEO)

Bir web sitesinin profesyonel optimizasyonu, şirketler için maliyetlerle ilişkilidir, ancak SEO genellikle ücretli arama motoru reklamcılığından daha kalıcı başarı sağlar. Bir şirket Google Ads kullanıyorsa, bu genellikle ziyaretçi akışında açıkça fark edilir. Ancak, yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeler genellikle yüksek tıklama fiyatlarıyla ilişkilendirilir. Bu nedenle, başarılı reklamlar yerleştirmek istiyorsanız, bazen elinizde büyük bir bütçeniz olması gerekir.

Ancak, karmaşık içerikli ve ziyaretçiler için katma değer sağlayan bir web sitesi oluşturduysanız ve SEO’ya önem verdiyseniz, iyi bir organik sıralama için sağlam bir temel yapı vardır. Bu temel yapıyı sürekli SEO önlemleriyle sürdüren herkes, SEA (arama motoru reklamı)  aracılığıyla ziyaretçi sayısında kısa vadeli artıştan daha uzun vadeli başarı sağlar. Bu nedenle SEO, özellikle arama motorlarının genellikle yeni müşteriler edinmede en önemli kaynak olduğu küçük ve orta ölçekli şirketler için karşılığını verir.

Sonuç

Arama motoru optimizasyonu yani SEO, rekabete karşı mücadelede kendini kanıtlamak ve ilgili tarafların dikkatini kendi hizmetlerinize veya ürünlerinize çekmek için artık her şirket için online pazarlamanın ilgili bir yönüdür. Daha yüksek web sitesi trafiği, başarılı satın alma yapma şansını da artırır ve böylece şirketin satışlarını artırır. SEO Analiz Google sıralama yarışması katılımcılarının da Bu yönde işlemlerini uygulaması durumunda daha hızlı sıralama alacağını düşünüyoruz.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.