Kasımpatı çiçeği ve bakımı hakkında bilgiler

Krizantemler yani kasımpatı çiçekleri , parlak çiçekleriyle özellikle yaz sonu ve sonbaharda çok satmaktadır. Dikim ve bakım için ipuçlarımız için okumaya devam edin.

Genel olarak Kasımpatı

Kasımpatı çiçeği, sonbaharda açan ve genellikle sarı renkli çiçekleri olan bir bitkidir. Adını, Kasım ayında çiçek açması nedeniyle almıştır. Bu çiçekler, bahçelerde ve parklarda sıkça görülen gösterişli ve dayanıklı bitkilerdir. Kasımpatı çiçeği, flowerflood etkisi yaratmak için de sıklıkla kullanılır.

Krizantemler (kasımpatı) en popüler bahçe ve balkon bitkileri arasındadır ve piyasada satılan çok çeşitli çeşitler vardır. Sonbahar çiçekleri olmalarına rağmen, neredeyse tüm yıl boyunca sunulmaktadır. Botanik olarak, krizantem cinsi ayçiçeği ailesine (Asteraceae) aittir. 40’tan fazla tür esas olarak Doğu Asya’da bulunur ve 2.000 yıldan fazla bir süre önce Çin’de süs bitkisi olarak yetiştirilmiştir. İlk bitkiler 17. yüzyılda Avrupa’ya altı farklı renkte geldi. Bugün 5.000’den fazla farklı çeşit var, ancak hepsi kışa dayanıklı değil. Gerçek asterlerle olan yakın ilişkileri nedeniyle, dış mekan kullanımı için dayanıklı çeşitlere genellikle kış asterleri denir.

Kasımpatı çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Kasımpatı çiçeği evde yetişir mi?

Dona duyarlı çeşitler sonbaharda saksı krizantemleri olarak sunulmakta olup balkon ve teras için renkli bir süs veya vazo için kesme çiçek görevi görmektedir. Her yıl büyüyen dayanıklı bahçe krizantemlerinin oranı pazarda yenidir . Genellikle “Garden-Anneler” adı altında satılırlar. Bu çeşitler özellikle sağlamdır çünkü bahçıvanın serada yetiştirdiği geleneksel saksı çeşitlerinin aksine bahçe krizantemleri açık havada büyür. Bu onları daha sağlam kılar, bu özellikle yağmur ve kötü hava dönemlerinde belirgindir. Ayrıca temiz havada kalmak harika sonbahar renklerinin yoğunluğunu arttırır ve daha uzun süren çiçeklenme dönemiyle karakterizedir. Nedeni: uzun ömürlütüm çiçekler aynı anda değil, gruplar halinde açılır. Solmuş olanı temizlerseniz, bitkileri haftalarca dört gözle bekleyebilirsiniz. Raf ömrü aynı zamanda çiçeklerin rengine de bağlıdır: testler pembe ve mor çeşitlerin en uzun çiçek açtığını göstermiştir. Çiçek bolluğu söz konusu olduğunda krizantemler de rakipsizdir.

kasımpatı nasıl çoğaltılır?

Kasımpatı çiçeği ne işe yarar?

Kullanım

Sadece geceler soğuduğunda, çok yıllıkların tomurcukları filizlenir. Sonbahar güzelleri güneşin tadını çıkarır ve çok kuru veya çok nemli olmaması gereken, besin açısından zengin topraklarda yatakta gelişir. Özellikle yağışlı havaya tolerans göstermezler. Tınlı topraklarda bu nedenle çakıl veya kumdan drenaj gereklidir.

Kasımpatı, ekicilerde solist veya bitki ortakları olarak özel bir rol oynar. Şalt çimi , Çin kamışı , saz ve tüy otu gibi saksı otları , krizantemlerin parlak çiçek renklerinden yararlanırken, teras, balkon veya ev girişindeki düzenlemelere eğlenceli bir hafiflik katmaktadır. Coral Bells (Heuchera) gibi alacalı biberiye, catnip, stonecrop , köri bitkisi veya alacalı kompakt çeşitleri de daha çekici bir mahkeme olduğunu kanıtladı. Geniş teras tencerelerde, birleştirirken yaratıcılığınızı serbest bırakabilirsiniz. Önümüzdeki haftalarda çok az büyüyecekleri için bitkiler birbirine yakın yerleştirilmelidir.

Önerilen Kasım çiçekçileri, örneğin, kırmızı-kahverengi, çift ‘Brennpunkt’, limon sarısı ‘Citronella’, menekşe-pembe ‘Schweizerland’ ve ponpon çiçekli, krem ​​renkli ‘Beyaz Buket’ dir. ‘Anja’s Bouquet’ (pembe-mor), ‘Bienchen’ (turuncu-sarı) ve ‘Hebe’ (soluk pembe), kışa dayanıklılık ve stabilite açısından özellikle iyi olduğunu kanıtladı.

Kasımpatı çiçeği ne işe yarar?

Kasımpatı çiçeği kaç günde bir sulanır?

Kasımpatı Dikim ve Bakım

Renkli sonbahar aranjmanları için, krizantemleri yüksek kaliteli saksı toprağına sahip uygun saksılara yerleştirin ve eşit şekilde nemli tutun. Saksı toprağındaki besin kaynağı genellikle yeterli olduğundan, çok kısa çiçeklenme mevsiminde neredeyse hiç gübreye ihtiyaçları yoktur. Toprak donmadığı sürece, çiçek açtıktan sonra yatağa dayanıklı bahçe krizantemleri ekebilirsiniz. Kışın iyi hayatta kalmasını istiyorsanız, bitkileri yatağa mümkün olduğunca erken koyun, böylece hala kök salabilirler. Nemli yerlerde sorunları var. Kuru bir yer daha iyidir, örneğin evin duvarına yakın. Toprak besin açısından zengin, kireçli ve drene olmalıdır.

Sadece genç sürgünler Mart ayından itibaren ılıman sıcaklıklarla yerden filizlendiğinde budama zamanı gelmiştir. Soldurulan, genç sürgünlere zarar vermeden makasla yere mümkün olduğunca yakın kesilir. Sezon boyunca bitkinin ara sıra budaması yoğun büyümeyi destekler. Aynısı ilk çiçek yaklaşımları için de geçerlidir – krizantem daha çok dallanır ve daha bol çiçek açar. Genel olarak çiçekli bitki ikinci yılda daha geniş büyür. Krizantemlerinizi her bahar biraz bahçe kompostu ve boynuz talaşı ile yatakta besleyin.

Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. -Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır. -Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su dökülmelidir.
Kasımpatı bitkileri gerek görünümü gerek yapısı ve içerisinde bulunan mineraller sayesinde kozmetik alanında, ilaç sanayisinde, süslemelerde ve hatta sofralarda bile kullanılmaktadır.
Kasımpatı çiçeği ne soğuk ne de çok sıcak ortamları sever. İdeal olan ortam direk güneş ışığına maruz bırakmadan ışığa doğru büyümesi daha doğru olur. Kasımpatı çiçeğini evde yetiştirmek isterseniz, kökten ayırma ya da tohum ekme yöntemleriyle çoğaltabilirsiniz.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.