Karanfilin faydaları nelerdir? ve bakımı nasıl olmalıdır?

Bir karanfil ısırmış kimse, yanan, keskin tadı unutmayacaktır. Karanfilin faydaları say say bitmez. Doğru dozajda, bu egzotik baharat birçok yemeğe son baharat dokunuşunu vermekle kalmaz, aynı zamanda sağlığınız için değerli hizmetler sunar.

Yüksek antioksidan içeriği sayesinde karanfil, baharatlar ve şifalı bitkiler arasında en iyi serbest radikal temizleyici olarak kabul edilir .

15 metreye kadar yükseklikte, yaprak dökmeyen karanfil ağacı aslen Moluccas’a özgüdür. Avrupa’da ise tropikal bitki Orta Çağ’ın başlarından beri bilinmektedir. Sömürgecilik nedeniyle şu anda Madagaskar, Zanzibar ve Antiller gibi diğer bölgelerde de büyüyor.

Karanfil ağacının sadece açılmamış çiçek tomurcukları hasat edilir. En fazla sayıda iyileştirici bileşen içerirler:% 70-85 öjenol dahil olmak üzere% 15’e kadar uçucu yağlar, uyuşturma etkisine sahiptir. Diğer bileşenler, beta-karyofilen (anti-enflamatuar maddeler) ve çok yüksek oranda antioksidanlardır . Karanfilin aktif bileşenleri, hastalıkları tedavi etmek için çeşitli şekillerde kullanılabilir.

Karanfil ne zaman açar?

Karanfil evde yetişir mi?

Çare olarak karanfil

Bir olarak ağrı kesici : Due Eugenol’ün uyuşturucu etkisi, karanfil, özellikle diş ağrısı için, ağrı için bir ev çare olarak kullanılır . Dişlerinizin arasına bir karanfil alırsanız, uyuşma etkisi hızlıca devreye girer. Dikkatli çiğneme, etken maddeleri sıkacak ve ağrıyı azaltacaktır. Bununla birlikte, örneğin ** diş yağı şeklinde karanfil karışımları da mevcuttur .

Antiinflamatuar : Karanfilde bulunan beta karyofilen sayesinde bitki birçok iltihabın iyileşmesine destek olur ve hatta romatizmayı rahatlatabilir.

Bir de antibiyotik : karanfil içerdiği öjenol da antibakteriyel, antiviral ve mantar öldürücü etkileri için sorumludur. Karanfil, mantar enfeksiyonlarının yanı sıra birçok enfeksiyona da yardımcı olabilir. Karanfil, mesane ve böbrek bölgesinde olduğu gibi gastrointestinal sistemde de başarıyla kullanılmaktadır.

Karanfil tohumdan nasıl yetiştirilir?

Karanfilin faydaları nelerdir?

In gastrointestinal bölgede : gaz ve kramp karşı karanfil yardım ve iştah uyarırlar. Ağız kokusuna iyi bir çare olarak hizmet ederler ve birçok ** ağız bakım ürününde bulunabilirler .

İçin böcekler : yoğun koku da yararlı için  böceklere karşı savunma . Harici olarak kullanıldığında, karanfil yağı mevcut böcek ısırıklarına da yardımcı olabilir. İltihaplı ısırık azalacak ve uyuşma etkisi nedeniyle ağrı azalacaktır.

Anti-aging : Yüksek oranda antioksidan, cildin yaşlanma sürecini engeller ve savunmamızı güçlendirir .

Bir kahve ikamesi olarak : Karanfiller güçlü bir canlandırıcı etkiye sahiptir ve zayıf güce veya konsantrasyon problemlerine karşı yardımcı olabilir.

İpucu: Karanfilin kalitesini test etmek için , onları suyla bir bardağa koymanız yeterlidir. Karanfil ne kadar ağırsa kalitesi o kadar iyidir. Dibe batarlarsa veya camda dikey olarak yüzerlerse birçok yağ içerirler. Karanfiller yukarı yüzerse, kurutma işlemi sırasında bazı etken maddeler kaybolmuştur.

Karanfillerdeki uçucu yağların yarattığı yoğun koku  aynı zamanda oda kokusu görevi de görebilir. Portakallarla süslenmiş karanfiller de popüler pasta dekorasyonu.

Yağlar sadece güzel kokulu bir koku ve lezzetli bir tat vermekle kalmaz, aynı zamanda birçok iyileştirici bileşen içerir . Geleneksel tıpta olduğu kadar alternatif tıpta da kullanılırlar.

karanfil çiçeği nasıl bakılır?

Karanfil nerede ve nasıl yetişir?

Karanfilin faydaları; Gastrointestinal çay

Çoğu insan mide ve bağırsak problemleri olduğunda acı kullanır. Ancak karanfil bileşenlerine rağmen, alkol ve şeker içeriği nedeniyle sindirimi daha çok engellemektedir. Mide ve bağırsak çayı olarak bilinen karanfilden elde edilen su özü daha iyi yardımcı olur. Bu sindirim çayı şu şekilde hazırlanır

2-3 karanfilin üzerine 150 ml kaynar su dökün ve on dakika boyunca örtün.

Karanfilleri çıkarın ve bitmiş çayı için.

Karanfil, yetiştirmesi zor bir çiçek değildir. Açık havada yetiştirilmeye daha müsait bir bitki olsa da evlerde de yetiştirilebilir. Bu durumda günün en azından günün 5'te birinde güneş alabilmelidir.
Karanfil çiçeği haziran ile ağustos ayları arasında çiçek açmaktadır. Bu güzel çiçeğin en yoğun kokusunu yaydığı renk ise kırmızı renkteki karanfildir.
Tohumdan karanfilin yetiştirilme işleminde tohumların ekileceği saksıya sıkı bir şekilde toprak doldurulur. Dolu olan saksının üst bölümüne dağınık olarak tohumlar saçılır. Üstü ise az toprak ile kapatılarak spreyli şişe ile sulaması gerçekleştirilir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.