Bahçede Stok ve diğer starliçe Bitkileri nasıl yetiştirilir

Starliçe bitkisi bahçede bakılabilir fakat unun için bir kaç ip ucuna ihtiyacınız olabilir. Bu yüzden starliçe bakımı konumuzu okumanızı tavsiye ederiz.

  • Açık havada tohumlardan stok yetiştirirken, ilkbaharın son donundan sonra yüzeye ekmelisiniz.
  • Alternatif olarak, ılıman bölgelerde sonbaharda stok ekimi yapabilirsiniz, bu ertesi yıl ilkbaharda çiçek açar.
  • Stok, bahçenin iyi drenajı ve hafif alkali ve nemli toprağı olan güneşli alanlarında büyümeyi sever.
  • Stoklarınızı önce iç mekanda büyütmeye başlayabilirsiniz. Bir yıllık ve çok yıllık starliçeçeşitleri ilkbaharın son donundan yaklaşık 7-8 hafta önce başlanmalı, bienal stoku ise yazın başlatılmalıdır.
  • Bitkilerin filizlenmesi yaklaşık bir ila üç hafta sürer. İdeal olarak, starliçe Bitkileri vermikülite ekilmeli ve aşağıdan sulanmalıdır. Işıkta 12 ila 18 santigrat derece (53 ila 64 ° F) arasında büyürlerse filizlenirler.
  • Hazır olduğunda, ilkbaharın ortasında veya sonbaharda bahçeye yıllık ve çok yıllık stokları nakledin. Sonbaharda iki yıllık stok nakli.
  • Stok çeşidine bağlı olarak 15 ila 45 cm (6 ila 18 inç) aralıklı olmalıdır.

Stok Bakımı – Starliçe bitkileri

Starliçe bakımı : Bahçede kurulduktan sonra, daha uzun büyümeyi teşvik etmek için genç hayvan ( Matthiola ) bitkisinin filizlerini sıkıştırın .

  1. Çiçeklenme miktarını artırmak için bitkilerin birbirine yakın yerleştirilmesi en iyisidir.
  2. Starliçe bitkilerinin bakımı kolaydır, düzenli olarak sulayın ve ayda bir besleyin.
  3. Daha fazla bitkiye ihtiyacınız varsa, uzun ömürlüler yazın kesimler yapılarak çoğaltılabilir.
starliçe çiçeği nasıl bakılır

starliçe anlamı nedir

Starliçe bakımı

Bitkilerin suya ihtiyacı vardır, ancak sulama miktarı farklı bitkilerde değişiklik gösterir. Yaz Bitkileri çok fazla sulamaya ihtiyaç duymaz, ancak bazı Sebze bitkileri çok fazla suya ihtiyaç duyar. Bitkinin sağlıklı büyümesi için sulama optimum miktarda olmalıdır. Doğru sulama için, önce bitki için uygun olan toprak türünü ve toprak drenajı türünü bulun. Sulama, starliçe  bakımının en önemli faktörlerinden biridir. Sevecen bir bahçıvan, her zaman ilgili bitkiler için gereken su miktarını bilmelidir. Starliçe sulama gereksinimleri aşağıdaki gibidir:

Yaz aylarında: Bol sulama

Kışın: Ortalama Su

Geniş bir bahçeniz varsa, çok fazla suya ihtiyaç duyan bitkileri karşılaştırın ve keşfedin ve bahçenize kuracağınız sulama yöntemine karar verebileceksiniz. Fazla sulayan bitkiler için damla sulama yapılır. Bu tür yöntemler, bitkilerinizin mükemmel bakımını sağlamak için kesin miktarlarda sulanmasına yardımcı olacaktır.

Hastalıkları

Starliçe bakımı yapılırken bitkinin sağlığını etkilediği için hastalıkları dikkate alınmalıdır. Zararlılar ve hastalıklar bitkiye zarar verir. Kökleri çürüyor, yapraklara bulaşıyor, sarımsı renkte, peltemsi lekelere ve deliklere neden oluyor veya gövdesini enfekte ediyor olabilir. Mantar gibi hastalıklar bitkilerden besin tüketerek hızla büyür. Tüm bu faktörler bitkinin ömrünü kısaltır. Bitkide ne tür hastalıklar olabileceğini bilirseniz, doğru tedaviyi bulmanıza ve zararı azaltmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle, hastalığı tanımlamak ve bitkiyi doğru tür pestisitle iyileştirmek, bahçecilikte başarı sağlamak için her bahçıvanın bilmesi gereken temel şeydir.

starliçe

Budaması

Starliçe  budaması ve toprağına uygun gübre verilmesi, bakımının önemli bir parçasıdır. Budama veya budama, bitkinin daha hızlı büyümesine ve dik kalmasına yardımcı olur. Daha iyi budama için starliçe  minimum yükseklik ve genişlik hakkında bilgi edinin. Önemli olan ne zaman ve nerede budama yapılacağını bilmektir. Genellikle tüm yıl boyunca budama yapılabilir. Ancak çiçekli bitkilerin budaması meyve veren bitkilerden farklıdır. Neredeyse tüm meyve bitkileri uykuda iken budanmalıdır. Bitkinizin iyi büyümesini sağlamak için size gerekli olan en iyi gübreleri öneriyoruz. Gübrelerin bitki toprağına karıştırılması, özellikle toprak türünün zayıf olduğu durumlarda çok gereklidir. Ama dikkat et! Dikeceğiniz her bitki için gerekli olan gübre çeşidini anlamak çok önemlidir. Yanlış gübreleme bitkinin kurumasına ve yakılmasına neden olabilir. Starliçe  için budama ve gübreler aşağıdaki gibidir:

Sterliçya (Cennet kuşu çiçeği, turna gagası) bitkisinin diğer bir çoğaltım şekli ayırma yöntemidir. Ayırma işlemi ocak şeklinde kardeşlenmiş olan bitkinin tamamen sökülerek filizlerin ayrılmasıyla yapılır.
Tohumdan üretildiğinde çiçek açması için minimum 4 yıl gibi uzun bir süre geçmesi gereken starliçe çiçeği çiçek açması konusunda çok zor bitkidir.
Starliçe (Stralitzia Nicolai) bitkisi yüksek nemi ve bol güneşli yerleri sever. Doğrudan güneşli veya yarı gölge yerlerde konumlandırılabilir ancak öğle güneşinin yakıcı etkisinden uzak tutulmalıdır.
Starliçe bitkisi Çiçeklenme zamanı : en çok aralık sonu – mayıs arasında çiçek açar.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.