En güzel ev çiçekleri 11 klasik ev çiçeği

Rengarenk çiçeklerle, büyük yapraklarla veya gölgeye uygun asma – iç mekan bitkileri arasında size en güzel ev çiçekleri klasikleri göstereceğiz. Ayrıca bunları satın alma ve koruma konusunda pratik ipuçları da sunuyoruz.

En güzel ev çiçekleri konusunda 11 tane Ev bitkisini sizler için uzman ekibimizle yapılan araştırmalar sonucunda derledik.

Aşağıdaki çiçekleri evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde gönül rahatlığı ile besleyebilirsiniz.

Süs kuşkonmaz

Süs kuşkonmaz, sebze kuşkonmazımızla aynı bitki cinsine aittir ve narin görünümüne rağmen son derece sağlamdır. İyi denenmiş ‘Sprengeri’ (fotoğraf) çeşidi, az ışıklı yerlerde bile yeterli nemle büyür. Yaşlı bitkiler küçük çiçekler ve daha sonra kırmızı veya mor, hafif zehirli meyveler üretir.

menekşe

En güzel ev çiçekleri içinde olmazsa olmaz çiçeklerden, menekşeler, mavi, menekşe, beyaz, mor veya gül kırmızısı rengindeki kadifemsi ışıltılı çiçekleriyle neredeyse tüm yıl boyunca bizi mutlu ediyor. Aslen Afrika’dan gelen bitki, aydınlık bir yerde olmayı tercih ediyor, ancak doğrudan güneş almıyor. Yaprakları ıslatmamaya özen göstererek, sulama için oda ılık su kullanın. Burada koyu yapraklı kalıcı çiçek açan bir yaprak begonyası ile sahneledik. Bu, odak noktasının çiçeklerden daha çok dekoratif yapraklar olduğu çeşitli begonya türlerini içerir.

Yay keneviri

Yay keneviri çok tutumludur ve tam güneş ışığında olduğu gibi kuzey pencerede veya doğrudan ısıtıcının üzerinde büyür. Etli yapraklar çeşide bağlı olarak bir metre veya daha fazla uzunluğa ulaşabilir. Yalnızca alt tabaka kuruduğunda su.

Oda açelyaları

Kapalı açelyalar, sonbaharın sonundan ilkbahara kadar çiçekli saksı bitkileri olarak sunulur. Güneş ışığı görmeden, orta derecede sıcak odalarda haftalarca tadını çıkarabilirsiniz. Çeşitliliğe bağlı olarak beyaz, pembe veya koyu kırmızı çiçek açarlar. Solmuş materyali düzenli olarak çıkarın ve toprağı eşit şekilde hafif nemli tutun.

siklamen

Sonbahardan itibaren, kapalı siklamen evde neşeli vurgular oluşturdu. Çok sıcak olmayan hafif bir yerde çiçeklenme ilkbahara kadar devam eder. Renk spektrumu beyazdan pembeye ve mordan kırmızıya değişir.Sapın tabanından düzenli olarak solgunluklar seçin. Kireç içermeyen ve oda ılık sulama suyu en iyi tabağa veya saksıya konur. Yarım saat sonra fazla suyu boşaltın.

Yeşil zambak türleri

Yeşil zambaklar, yeni başlayanlar için ideal bitkilerdir. Geleneksel, dar yapraklı çeşitlere ek olarak, ‘Okyanus’ çeşidi (fotoğraf) gibi geniş yapraklı çeşitleri de vardır. Yazın başlarına kadar, eski örnekler uzun çiçek sapları oluşturur ve bunların sonunda başlangıçta küçük, beyaz çiçekler ve daha sonra sözde kreş adı verilen yeni bitkiler ortaya çıkar.

Kauçuk ağacı

Kauçuk ağaçları doğal ortamlarında 20 metre ve daha fazla yüksekliğe ulaşır. Oda kopyaları bundan uzaktır, ancak en azından herhangi bir sorun yaşamadan tavan yüksekliğine ulaşabilirler. Yaprak dökmeyen ahşabın dallanmasını teşvik etmek için, ilgili noktalarda sürgün uçlarını kısaltın. Konum: parlak ila kısmen gölgeli; Taslaklardan kaçının.

en güzel ev çiçekleri

ev çiçekleri

En güzel klasik ev bitkileri

Pencere kanadı her parlak yerde büyür. Tropikal anavatanında ağaçlara tırmanır ve bu nedenle ev bitkisi olarak tırmanma yardımına ihtiyaç duyar. Alt tabakayı yıl boyunca hafif nemli tutun.

Clivia ilkbaharda dekoratif çiçekler üretir. Ön koşul: Sonbaharın sonlarından itibaren, daha serin kaldığı, sadece idareli sulanan ve artık döllenmediği dört aylık bir dinlenme aşamasına ihtiyaç duyar.

Flaming Käthchen olarak da bilinen Kalanchoe, çiçekli bir saksı bitkisi olarak tüm yıl boyunca mevcuttur. Yer: aydınlıktan güneşli.

Civcivli tavuk , sapın dibinde küçük yavru bitkiler oluşturur – dolayısıyla isimleri. Kısmen gölgeli bir yere ışığı tercih eder.

Gloxinias, çeşitli renklerde büyük çan şekilli çiçeklerle süslenmiştir. Tüm yıl boyunca hafif, sıcak ve nemli tutun.

Kupa çuha çiçeği çiçekleri ilkbahardan yaza kadar. Süs bitkisi, alerjiye neden olan madde ön maddesi ile ünlüydü. Ancak bugün, ‘Dokun Bana’ adı altında satılan neredeyse tamamen hazır olmayan bitkiler bulunmaktadır.

Balmumu çiçeği , yaz aylarında dekoratif, yıldız şekilli çiçekler taşır. Orada yeni tomurcuklar oluşacağından, solmuş olanları çıkarmayın. Metre uzunluğundaki sürgünler tırmanma yardımı gerektirir. Gerekirse kırpın.

Sayısız renk varyasyonunda renkli ısırgan otları bulabilirsiniz. Su bardağı içinde hızla kök salan kesimler yoluyla basit yayılma.

Ayakkabıcıların avuç içi , ismini, tutumluluğu sayesinde kunduracıların ve diğer zanaatkarların vitrinlerinde bir zamanlar favori olmasına borçludur. En uygun yer: doğrudan güneş olmadan ışıktan gölgeye

Ev bitkilerini nerede bulabilirsiniz?

Fidanlıkta bazı iç mekan bitki klasikleri için boşuna bakacaksınız. Bu durumda, yerel bitki değişim sitelerini ziyaret etmeye veya günlük gazetelerin ilanlarına bakmaya değer. Orada sürgünlerin yanı sıra görkemli eski bitkileri de bulabilirsiniz.

Fidanlıkta bazı iç mekan bitki klasikleri için boşuna bakacaksınız. Bu durumda, yerel bitki değişim sitelerini ziyaret etmeye veya günlük gazetelerin ilanlarına bakmaya değer. Orada sürgünlerin yanı sıra görkemli eski bitkileri de bulabilirsiniz.
Kauçuk ağaçları doğal ortamlarında 20 metre ve daha fazla yüksekliğe ulaşır. Oda kopyaları bundan uzaktır, ancak en azından herhangi bir sorun yaşamadan tavan yüksekliğine ulaşabilirler.
eşitliliğe bağlı olarak beyaz, pembe veya koyu kırmızı çiçek açarlar. Solmuş materyali düzenli olarak çıkarın ve toprağı eşit şekilde hafif nemli tutun.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.