Bebek hediyesi çiçek çeşitleri ve anlamları

Kadıköy çiçekçi ile en güzel bebek hediyesi çeşitleri hakkında bilgiler sunuyoruz. Bebek hediyesi olarak genellikle çiçek tercih ederiz. Doğum yapan anneyi mutlu etmenin en kolay ve şık yolu da budur. Ancak bazı çiçeklerin doğuma özel olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin kardelenler ve karanfiller Ocak bebeklerinin doğum çiçekleridir. Bu iki çiçek birçok renge sahiptir ve karanfil benzeri kokularıyla bilinir. Şubat ayında doğanların, umudu simgeleyen bir zambak alması daha olasıdır. İşte bebek hediyesi çiçek çeşitleri ve anlamları…

Karanfiller alçakgönüllülüğü ve erdemi temsil eder

Karanfil, doğumu kutlamak için kullanılan geleneksel bir çiçektir. Genellikle kırmızıdırlar, ancak beyaz da olabilirler. Erdem ve alçakgönüllülüğü temsil ederler ve genellikle yeni annelere verilirler.

Nergis doğum çiçeği olmasının yanı sıra geleneksel bir seçimdir. Yeniden doğuşu temsil ederler ve umut, erdem ve aile mutluluğu ile ilişkilendirilirler. Buna ek olarak, nergis onuncu evlilik yıldönümünü kutlamak için bir çiçek olarak popülerdir. Ayrıca masumiyet, gençlik ve sadakatle de ilişkilendirilirler.

en güzel ev çiçekleri

Nergis umudu temsil eder

Nergis en erken çiçek açan çiçeklerden biridir ve Mart ayının doğum ayı ile ilişkilidir. Genellikle sarıdırlar, ancak daha yeni pembe ve turuncu çeşitleri de vardır. Yuvarlaktırlar ve çan benzeri bir merkeze sahip altı yaprakları vardır. Bu çiçekler kuzey Avrupa’ya özgüdür, ancak Kuzey Amerika’nın birçok yerinde yetiştirilebilir.

Nergis ayrıca kanserin iyileşmesi ile ilişkilidir ve genellikle kanser hastalarına verilir. Bu çiçek aynı zamanda yeniden doğuşu sembolize eder.

Süsen sadakati temsil eder

Süsenler sadakat, sadakat ve onur sembolüdür. Genellikle düğün çiçekleri olarak kullanılırlar ve yeni doğan bebeklere hediye olarak da popülerdirler. Ayrıca cenaze çiçekleri için harika bir seçimdir. Doğum çiçeği olarak sembolizmine ek olarak, süsen vaftiz törenleri, bebek duşları ve mezuniyet törenleri için de popülerdir. Beyaz bir iris, gelin buketinde özellikle güzeldir.

Kokina çiçeği iyimserliği simgeliyor

Kokina çiçeği doğum çiçeği dünyasında iyimserliği sembolize eder, ancak sembolizmi bundan daha ileri gider. Doğurganlığı ve dayanıklılığı sembolize ettiğine inandıkları için kutsal olarak kabul ettiler. Ayrıca, diğer bitkilerin yapraklarını döktüğü kış aylarında da meyve verir.

Özellikle çiçekleri ile tanınmasa da, güzel yaprakları nedeniyle yılbaşı dekorasyonunda hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Altı yapraklı çiçekleri beyaz veya sarıdır ve boru şeklinde bir tabana sahiptir. Merkezler genellikle yapraklarla aynı veya zıt renktedir.

zambak bakımı

Hanımeli saf mutluluğu temsil eder

Hanımeli çeşitli şeyleri sembolize eder: aşk, refah, geleceğe inanç ve birinin hayatının aşkı için hassasiyet. Aynı zamanda kötü ruhlara karşı korumanın bir sembolüdür. Eski zamanlarda insanlar kötü ruhları uzak tutmak için hanımeli yetiştirirdi. Bazı hanımeli türleri istilacı olarak kabul edilse de, diğerleri uzun zamandır mutluluk ve iyi niyet sembolü olmuştur. Japon hanımeli (Lonicera japonica) böyle bir türdür.

Hanımeli çiçekleri doğurganlığı simgeledikleri için genellikle çiçek aranjmanlarında kullanılır. Hanımeli çiçeği suyu, tanınmış iyileştirici özellikleri nedeniyle kısırlık sorunları olan kadınları tedavi etmek için kullanılmıştır. Evlilik gibi hayattaki yeni başlangıçların sembolü olarak da kullanılmıştır.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.