Efsane Erguvan bakımı Nasıl Yapılır ? Hakkında her şey

Judas ağacı olarak da adlandırılan Erguvan ( Cercis canadensis ), Türkiye’de göze çarpan, yaprak döken bir süs ağacıdır. ilkbaharda erken açan ve manzaradaki herhangi bir çiçekli bahar ağacı kadar renkli olan lavanta pembesi çiçekleri vardır.

Erguvan için Olgun Yükseklik / Yayılma

Erguvan her zaman küçük kalır, 20 ila 30 fit yüksekliğinde ve 15 ila 35 fit genişliğinde olgunlaşır. Genellikle yere yakın bölünmüş gövdeli küçük bir ağaç olarak büyürler. Yayma tepesi genellikle yuvarlatılmış ve üstü düzdür. Çok gövdeli bir çalı olarak gelişebilir. Güneşte büyüyen erguvanlar kompakt ve yuvarlak olacak; gölgede büyüdüklerinde formları gevşek, açık ve uzundur.

Eguvan ağacı ne zaman çiçek açar?

Erguvan evde yetişir mi?

Erguvan Büyüme oranı

Erguvan, beş ila altı yıl içinde yaklaşık 7 ila 10 fit arasında orta bir oranda büyür. Kısa ömürlü olma eğilimindedirler, genellikle yaklaşık 20 yıl sonra hastalıktan düşerler.

Süs Özellikleri

Bu ağacın en çekici özelliği, tomurcukta eflatun olan, ancak ilkbaharda yapraklar çıkmadan önce lavanta pembesine açılan gösterişli çiçektir. Çiçekler, ağacın çıplak dallarını neredeyse kaplayan kümeler halinde görünür. İki ila üç hafta kalırlar. Genellikle ilkbaharın başlarında serviceberry ve yabani erik beyaz çiçekleri ve çiçekli kızılcık ağacının beyaz ve pembe çiçeklerinden önce (ve sırasında). Türün çiçekleri lavanta pembesi olmasına rağmen, bazı çeşit ve çeşitler beyaz, macenta-pembe veya pembe pembe çiçeklere sahiptir. Kalp şeklindeki yapraklar ortaya çıktıkça kırmızımsı renk alır
Meyveler, yazın sonundan sonbahara kadar üretilen ve kışın ağaçta kalan uzun, düz kabukludur (3 inç). Sonbaharda yapraklar düştüğünde göze çarpar hale gelirler ve bazen olgunlaştıklarında çirkin olabilirler.yavaş yavaş koyu yeşile döner. Sonbahar rengi sarıdır.

Erguvan ne zaman açar?

Erguvan ne kadar çiçekli kalır?

Erguvanın Peyzaj Kullanımı

Bu ağaç en iyi, çiçeklerin yaprak dökmeyen veya ormanlık alanlarla karşılaştırıldığı doğallaştırılmış alanlarda kullanılır. Çalı bordürlerinde numune olarak veya gruplamalar halinde kullanılabilir.

Erguvan çoğu toprak tipinde iyi performans gösterse de, nemli, iyi drene edilmiş yerleri tercih eder. Bununla birlikte, kalıcı olarak ıslak olanlar gibi değildir. Asitli veya alkali toprakları tolere eder. Tam güneşte iyi büyür, ancak yaz sıcağında biraz gölge tercih eder. Oldukça yoğun gölgede büyüyecek olmasına rağmen, güneşe maruz kaldığında daha yoğun çiçek açar. Erguvanlar orta dereceli kuru dönemleri tolere eder, ancak yazın kuru dönemlerde sulanırsa daha iyi sonuç verir.

Çok küçük olduklarında nakil, hayatta kalmakta zorlandıkları için, kök sistemi geliştikten sonra nakledilir.

Erguvan çok çeşitli iklimlere özgü olduğundan, yerel olarak hasat edilmiş tohumlardan yetiştirilmiş bir ağaç satın almanız önemlidir. Güney Carolina’ya özgü ağaçlardan toplanan tohumlardan yetiştirilen ağaçlar iklimimize uyum sağlayacaktır. Tohum kuzeyde yetişen ağaçlardan toplanmışsa, ağaç yazımızın sıcağına dayanamayabilir.

Bir yürüyüş yolunun veya verandanın yakınına yerleştirildiğinde, gölgelik altındaki açıklık için alçak dallar budanmalıdır. Tekli veya çoklu gövde ile büyümek için eğitilebilir. Ölü dalları budayın.

Judas ağacı hakkında

Erguvan ağacı hangi iklimde yetişir?

Erguvan için Problemler nelerdir?

Erguvan , Botryosphaeria pamukçuklarına karşı çok hassastır ve dallarda ölür. Dallara ve dallara giren, kabuğun altındaki canlı dokudan beslenen ve gövdenin etrafına yayılan mantar hastalığıdır. Dalın etrafını sardığında, o noktanın ötesindeki su kaynağı yapraklara doğru kesilir. Dal aniden solacak ve ölecek. Kuraklık stresi altındaki erguvanlar, iyi sulanan bir ağaca göre Botryosphaeria cankerine daha kolay yenik düşeceklerdir.

Uzuvların damlama hattına kadar malç uygulayın. Malç, toprağı yazın daha serin ve daha eşit nemli tutacaktır. Hastalıklı dalları budamak ve kesimleri atmak, hastalığın azaltılmasına önemli ölçüde yardımcı olacaktır. Saplar ve yapraklar kuruduğunda budayın. Gövdeyi herhangi bir çökük, çatlak veya hastalıklı alanın altından 6-8 inç kadar kesin ve budayıcıların üzerine sürtünme alkolü spreyi ile kesimler arasında budayıcıları dezenfekte edin. Bitkileri haftada bir iyice sulayın. Yavaş salınan ağaç ve çalı gübresi ile ilkbaharda altı haftalık aralıklarla gübreleyin.

Budama veya mekanik yaralanma ile oluşturulan yaralar, ahşabı enfekte eden ve kansere neden olan mantar için giriş noktaları görevi görür. Bu hastalığa yatkınlığı en aza indirmek için yaralanmaktan kaçının. Botryosphaeria kanserini kontrol altına alacak fungisit bulunmamaktadır.

Granül ambrosia böceği, kara dal kurdu, ağaç zararlıları, tırtıllar, pullar ve yaprak zararlıları gibi böcekler de hasara neden olabilir.

Erguvan Çiçeğinin Anavatanı Güney Avrupa ve Batı Asya'dır. Türkiye'de ise Kuzey Anadolu'da Karadeniz kıyılarında da yetişse de Ege ve Marmara Bölgelerinde yaygın olarak yetişir.
Erguvan, yapraklanmadan önce Nisan ayı sonuyla Mayıs ayı başında yalnızca birkaç haftalığına baharın müjdecisi kabul edilen morumsu pembe renkte çiçekler açar.
Erguvan ağaçları aslında fidan biçiminde ve saksıda satılmaktadır. Eğer yetiştirmek istiyorsanız tohum veya çelik üretimi zaman alacaktır.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.