Mükemmel Frezya Türleri Nelerdir? Frezya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Çiçek açan ve rengarenk frezyalar çekiciliğini ev bahçesine sadece görsel olarak yaymakla kalmıyor, aynı zamanda çok özel bir koku deneyimi sunuyor. Sapların bir tarafında, sarı, beyaz, mavi-mor veya kırmızı tonların renk çeşitlerini alabilen dört ila on huni şeklinde çiçek vardır. Bazı frezya türleri de çok renklidir ve bitki başına üçten fazla çiçek sapında çift çiçekler geliştirir. Açık havada tutulduğunda frezeler çok hassastır. Birkaç basit numara ile nispeten deneyimsiz bahçıvanlar bile zengin bir çiçek açabilirler.

Frezya Türleri Nelerdir?

Frezya çeşitlerinin seçimi çeşitlidir. Dolgusuz altı yapraklı çiçekleri olan nispeten orijinal varyantlara ek olarak, çift veya çok renkli çiçekleri olan çeşitleri de vardır. Genel olarak, frezyalar (çiçekler dahil) 15 ila 40 santimetre yüksekliğe ulaşır. Yaprakları çok basittir ve şekli ve rengi çimi andırır. Çiçekteki ilk tomurcuklar Haziran ayından itibaren ortaya çıkar. Sürekli ılık ve güneşli havalarda çiçeklenme zamanı Eylül ayına kadar uzayabilir. Bitkiler, gruplar halinde yığın halinde dikildiğinde en iyi şekilde görünür.

Beyaz çiçek: Elegance, Polaris

Beyaz dolu: Double Dutch

Sarı çiçek: Aladin, Külkedisi

Sarı dolu: Altın Dalga, Yvonne

Açık mavi çiçek: Mavi Cennet

Koyu mavi çiçek: Blue Moon, Cote d´Azur

Kırmızı çiçek: Hızlı Kırmızı

Kırmızı dolu: Fresk, Marianne

Rosa: Margaret, Mosella

Pembe dolgulu: Rossini

Mor dolu: Mor Yağmur

frezya çiçeği nasıl bakılır?

Frezya çiçeği hangi mevsimde olur?

Özel özellikler

Yaklaşık yüz yıl önce, Güney Afrika’dan gelen ince kokulu çiçekler de Avrupa’ya tanıtıldı. Uzun süre sadece ev bitkileri olarak çiçek açmaları sağlanabilirdi. Ancak daha sonraki üreme başarıları, daha soğuk iklime çok daha iyi adapte olan açık hava frezyasına yol açtı.

Bu nedenle, frezya satın alan herkes, istenen örneğin dışarıda bırakılabilecek bir tür olup olmadığını veya bir ev bitkisi olup olmadığını her zaman dikkatlice kontrol etmelidir. İç mekan frezyaları genellikle dışarıdaki soğuk gecelerde hayatta kalmaz, ancak mükemmel bir çiçek kesilirken, açık hava türleri nadiren saksılarda tutulmaya uygundur.

Frezya Bakımı  ve döllenme nasıl olur?

Frezya FrezyaFrezya güneşi sevmesine rağmen, düzenli olarak neme ihtiyaç duyar. Çiçekler Haziran ayında ortaya çıktığında, su gereksinimleri yüksektir. Sulama kabı veya bahçe hortumu ile bolca sulanabilir. Bununla birlikte, bitkilerin çiçekleri nemden hoşlanmaz, bu nedenle su daha sonra yalnızca alt sap boyunca dikkatlice toprağa eklenir.

Frezyalar florine duyarlıdır. Bu nedenle flor içeren su kullanılmamalıdır. Tuz hassasiyeti nedeniyle temel gübrelemeden kaçınılmalıdır. Çok fakir topraklarda dikkatli gübreleme yeterlidir. Bununla birlikte, bu talimatlarda anlatılandan çok daha seyreltilmiş olmalıdır:

Gübre: dengeli veya potasyum vurgulu sıvı gübre

Yüzde 0.1 çözüm (maksimum)

Ritim: haftalık veya daha az sıklıkla

Yazlar serin ve yağmurlu ise, frezya güzeldir. Düzgün büyümez ve genellikle çok az çiçek verir veya hiç çiçek vermez.

Frezya Çiçeği nasıl sulanır?

Frezya Çiçeği saksıda yetişir mi?

bitkiler

Bazı bahçe merkezlerinde veya bahçe merkezlerinde, ilkbaharda zaten toprağa ekilmiş ve filizlenmek üzere yapılmış farklı tipte frezeler sunulmaktadır. Bu durumda iyi sulanan bitki buz azizlerinden sonra saksıdan çıkarılıp dışarıya yerleştirilebilir.

Frezyalar, yumru olarak çok daha yaygın olarak bulunur. Seçim yaparken, büyük ve hasar görmemiş yumrulara dikkat etmelisiniz, çünkü çok küçük veya hasarlı olanlar filizlenmez veya neredeyse hiç çiçek açmaz. Ağ zaten filizlenmiş bitkiler içeriyorsa, bahçede iyi bir büyüme şansı kötüdür. Frezya ampullerinizi yılın başlarında satın alırsanız, karanlıkta ve oda sıcaklığında birkaç hafta saklayarak iyi bir şeyler yapabilirsiniz. Böyle bir hazırlık süresine sahip bitkiler açıkça daha çiçeklidir.

Frezya'dan sonbaharda çiçek almak için ilkbaharda, ilkbaharda çiçek almak için eylül ayında dikim yapılmalıdır. Frezya düşük sıcaklıkta yetişen bir bitki olduğu için üretim genellikle kış aylarında yapılır.
Evinizde, saksı içinde frezya bitkisi yetiştirmek istiyorsanız toprak seçiminden ekim zamanına, bu noktaları asla göz ardı etmemelisiniz: Toprak seçimi: Frezya bitkisinin sağlıklı bir şekilde yetişmesi için nemli, su tutma kapasitesi yüksek, gevşek, kumlu ve hafif alkali toprakları tercih etmelisiniz.
Beyaz, sarı, pembe ve mor renklerden oluşan frezya çiçeği oldukça renkli ve hoş kokulu bir çiçektir.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.