Antoryum çiçeği Bakımı Kolay Yol (Flamingo Çiçeği)

Parlak yeşil yaprakları ve zengin kırmızı çiçekleriyle Antoryum (Anthurium) iç mekanlarda yetişen en çarpıcı bitkilerden biridir. Ayrıca şöyle bilinir flamingo çiçek veya ressamın paleti, bir iç mekana lüks bir dokunuş katacak. Neyse ki, antoryum bakımı zor değildir ve doğru koşullar sağlandığında iç mekanlarda gelişecektir.

Antoryum bitkisinin bakımı:

Antoryum, iyi drene olan, asitli toprağa dikilmeli ve 23 ila 35 derece arasındaki sıcaklıklarda nemli koşullarda tutulmalıdır. Toprağın üst kısmı kuruduktan sonra seyrek olarak ancak tamamen su ve büyüme mevsimi boyunca her ay gübreleyin.

Flamingo çiçekleri, yukarıdaki basit tavsiyelere uyarak hayatta kalacaktır. Ama antoryumunuzun gerçekten gelişmesine izin vermek istiyorsanız, okumaya devam edin ve size bu güzel bitkiden en iyi şekilde nasıl yararlanacağınızı anlatacağım.

Bir Antoryum Çiçeğini Nasıl Sularsınız?

anatoryum bakımı

antoryum bakım

Bir antoryum sulamadan önce toprağın üst santimetresinin kurumasına izin verin. Parmağınızı yaklaşık bir inç saksı karışımına sokun ve kuru sulama hissederseniz. Su, alttaki tahliye deliklerinden akana kadar her zaman iyice sulayın.
Mart’tan Eylül’e kadar olan büyüme mevsimi boyunca haftada bir kez sulama yapabilirsiniz. Bu, tekrar sulamadan önce toprağın kuruması için zaman verir.
Bununla birlikte, bitkinin uykuya daldığı kış aylarında (büyüme yavaşlar), antoryum muhtemelen sadece iki haftada bir suya ihtiyaç duyacaktır. Sulama sıklığınız, bitkinizi yetiştirdiğiniz özel koşullara bağlı olacaktır, ancak çok uzun süre önce model hakkında bir fikir edinmelisiniz.
Antoryumun ölümüne yol açabilecek kök çürüklüğü gelişebileceğinden, fazla su vermeyin veya saksının durgun suda oturmasına izin vermeyin. Öte yandan, toprağın tamamen kurumasına izin vermeyin, bu da bitkinin büyümesi ve sağlığı ile ilgili sorunlara yol açabilir.

Bir Antoryumun Nemli Koşullara İhtiyacı Var mı?

Ekvador ve Kolombiya’nın ılık ve nemli tropikal bölgelerine özgü olan ve doğal yaşam alanında tropikal bir çok yıllık yaprak dökmeyen bitki olarak kabul edilen antoryumlar, orman ağaçlarını destek olarak kullanarak bir epifit olarak büyür.

Bu nedenle, antoryumların düzgün büyümesi için iç mekanda nemli bir ortama ihtiyaç duyması doğaldır. Nem oranının yüzde 80 civarında tutulması tercih edilir.

Birkaç günde bir oda sıcaklığında suyla buğulayarak bitki için kolayca nem oluşturabilirsiniz. Diğer seçenekler arasında nemlendirici veya nem tepsisi kullanılması yer alır. Çok fazla ev bitkisine sahip olduğum için, bitkilerim için minimum çabayla iyi nem seviyelerini korumayı çok kolaylaştıran bir nemlendirici satın aldım.
anlış Işıklandırmada Yetiştirilen Antoryumlarla İlgili Bazı Sorunlar Nelerdir?
Işık koşulları çok parlak olduğunda yaprakların yanmasına ek olarak, ışık koşulları idealin altında olduğunda yapraklar da soluklaşan rengi kaybedebilir.

Bu, besin eksikliğinden muzdarip olduğunu düşünmenize ve sadece daha fazla ışık gerektirmesine rağmen ek gübre gerektirmesine neden olabilir. Işık koşulları çok düşükse, antoryum çiçek üretmeyi durdurur

Antoryum Çiçeği nasıl budanır?

Antoryum Çiçeği Her Yıl Çiçek Açar mı?

Antoryum Çiçeği Her Yıl Çiçek Açar mı?

Antoryum çiçekleri üç aydan fazla sürebilir ve yeterli ışık ve özen gösterilirse tüm yıl boyunca yeni çiçek açar. Antoryum bitkileri yıllarca yaşayabilir ve tekrar tekrar çiçek açabilir. Kışın veya daha düşük ışıklı bir yerde yetiştirildiklerinde daha az çiçek üretirler.
Antoryumunuzun çiçek açmasını teşvik etmesi için yapabileceğiniz en iyi şey, iç mekanlarda sağlıklı büyümesi için temel ihtiyaçlarını karşıladığınızdan emin olmaktır.

Antoryumun başlıca ihtiyaçları şöyledir ;

  • Antoryum iyi drene olan verimli topraklarda yetiştirilir.
  • Alt drenajı olan bir kap kullanmak.
  • Toprağın üst inç dokunuşa kuru olduğunda sulama.
  • Antoryumunuzun yeterli nem aldığından emin olun.
  • İki ayda bir fosfor içeriği yüksek bir houseplant gübresi ile gübreleme ve yarı kuvvetle uygulama.
  • Antoryumun gün boyunca parlak ila orta seviyelerde dolaylı ışık alan bir alana yerleştirilmesi.
    Antoryumunuzun yaşadığı koşullardan memnun olmaması durumunda çiçek üretme olasılığı daha düşüktür. Çiçek üretimi için de çok önemli olan, bitkinin yeterince ışık aldığından emin olmaktır. Aydınlatma koşulları çok düşükse, antoryum çiçek açmaz.
Her ne kadar kalp şeklinde çiçek açıyor olsa da bu çiçeğin anlamı aslında sanıldığı gibi sevgi ya da aşk değildir. Antoryum Çiçeğinin Anlamı Antoryum çiçeği üç anlama gelir. Bunlar; misafirperverlik, mutluluk ve berekettir.
Antoryum çiçeğinin renklerine göre anlamları ise şöyle: Kırmızı antoryumun anlamı: Aşk ve tutku. Beyaz antoryumun anlamı: Saflık ve masumiyet. Pembe antoryumun anlamı: Merhamet ve anne sevgisi.
Antoryum güneş görmeden çiçek açamaz. Antoryumlar günde 4 saat kadar güneş almalıdır ama direkt güneş onlara zarar vereceğinden, güneş pencere tülünden süzülüp bitkiye ulaşmalıdır.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.