Gelincik çiçeği bakımı hakkında ipuçlar
Çoğu, onları yalnızca tarlalardan ve çayırlardan tanır – hatta diğerleri bahçelerinde bile vardır. Gelincik olarak da bilinen haşhaştan bahsediyoruz. Bitkinin popülaritesi kolayca açıklanabilir, çünkü eğer çiçek bir ise, o zaman gerçek bir göz alıcıdır. Neden? Çünkü 80 santimetreye kadar yüksekliğe ulaşabilir. Ve çeşidine göre mayıs-eylül ayları arasında görünen çiçekler de etkileyicidir. Çapı 10 santimetreye kadar büyüyebilirler. Kırmızıdan pembeye, beyaza renkleriyle de bizi büyülüyorlar. Ne yazık ki çiçekler birkaç gün sonra tekrar solar, ancak gruplar halinde haşhaş ekerseniz gerçekten işe yarayabilir.
Gelincik tohumlarınızın bakımı nasıl yapılır – en iyi ipuçları
Bahçe çok güzel renkli veya çok temiz olmalıdır. Orada tatlar farklı. Buna karşılık, çoğu bahçe sahibi bakımı kolay bitkileri sever. Bununla haşhaş servis edebilir. Ayrıca birçok farklı renkte mevcuttur.
gelincik bakımı ipuçları
(gelincik) Haşhaş tohumları az su ve bakım gerektirir
Haşhaş tohumlarını uygun şekilde sulayın
Gelincik çok az suya ihtiyaç duyar, bu yüzden aslında sulanması gerekmez. Sıcak ve kuru bir yaz aylarında çiçek açarsa, bir istisna yapabilir ve ona biraz su verebilirsiniz. Bu özellikle şakayık haşhaş için geçerlidir.
Gelinciğin döllenmesi gerekiyor mu?
Gübre kullanmaktan kesinlikle kaçınmalısınız çünkü haşhaş tohumları çok tutumludur ve besin açısından fakir topraklarda kendilerini rahat hissederler. Çok iyi beslenirse, filizlenir ve sapları çiçeğin ağırlığının biraz altında bükülür.
Bol çiçek açan şakayık haşhaş bir istisnadır. Ara sıra az miktarda sıvı gübreye dayanabilir. Ne zaman dikim veya nakli , ayrıca dikim delik diğer haşhaş tohumu çeşitleri için biraz çürümüş kompost ekleyebilir.
Hastalıklar ve zararlılar
Kalıcı nem ile haşhaş tohumları zaman zaman, lekeli yaprakları olan ve daha sonra kahverengiye dönüşen bir bakteri hastalığı olan haşhaş yanıklığından muzdariptir. Ayrıca örümcek akarları oluşabilir. Bunlar ısırgan otu stoğu veya solucan otu çayı ile atılabilir . Yumuşak sabundan yapılan bir çözelti de faydalıdır .Sarımsak suyu veya küllenmeye karşı at kuyruğundan elde edilen bir özüt. Önleme için de kullanılabilirler.
Kışın gelincik bakımı
Tüm çeşitler kışa dayanıklı ve çok yıllık değildir. Yıllık gelincikler çiçeklenme döneminden sonra toplanıp komposta imha edilebilir. Tohum kabuklarının olgunlaşmasına izin verin, sonra haşhaş tohumlarını dışarı çıkarın. Elbette tohumları kapsülden dikkatlice çıkarabilir ve farklı bir yere ekebilirsiniz .
Haşhaşlara nasıl bakılır
Gelinciklerin bakımı çok kolaydır. Prensip olarak, gerçekten hiçbir şey yapmanız gerekmiyor. Çiçekler, müdahaleniz olmadan bile muhteşem bir şekilde çiçek açar. Ancak, özellikle iyi gelişmelerini istiyorsanız, düzenli olarak sulayın. Ancak onları döllemek zorunda değilsiniz.
Yine de yapmanız gereken, bitkinin kurumuş kısımlarını düzenli olarak çıkarmaktır. Sadece daha güzel görünüyor. Çiçeklenme dönemi sona erdiğinde bitkileri topraktan tamamen çıkarabilirsiniz. Bunu yapmazsanız, haşhaş tohumları kendiliğinden çoğalacaktır. Ama o zaman kesinlikle istediğiniz yerde değil. Bu nedenle solmuş bitkileri çıkarıp özellikle bahçede haşhaşları çoğaltmak daha iyidir.
Haşhaş tohumları bu şekilde çoğaltılabilir
Haşhaş tohumlarınızdan daha fazlasını elde etmek istiyorsanız, onları çoğaltmak kolaydır. Bunu yapmak için, haşhaş tohumlarının köklerini sonbaharın sonlarında veya kışın ortaya çıkarın ve birkaç yan sürgünleri kesin. Bunlar yaklaşık 8 santimetre uzunluğunda olmalı ve daha sonra evde veya kış bahçesinde saksı toprağı olan saksılara konmalıdır. Daha sonra köklerin toprak yüzeyiyle aynı hizada olduğundan emin olmalısınız. İlk sürgünler sadece birkaç hafta sonra ortaya çıkar ve baharda bahçeye ekilebilir.
Türk haşhaş tohumları çok yıllıktır. Gelecek yıl çiçeklerinin tadını tekrar çıkarmak istiyorsanız , sonbaharda budamanız gerekecek. Sonra haşhaşınıza, kesilen bitki parçaları, yapraklar veya çalılardan bir kış koruması verin.